Rusi o postupku Prištine prema svom državljaninu: Biće dalekosežnih posledica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi o postupku Prištine prema svom državljaninu: Biće dalekosežnih posledica

Odluka nepriznate republike Kosova o proglašavanju ruskog diplomate Mihaila Krasnošćekova, službenika UN misije na KiM za personu non grata izazvaće međuetničke napetosti i imaće dalekosežne posledice, poručuje Ministarstvo inostranih poslova Rusije u zvaničnom komentaru na najnovije događaje na severu KiM.

Ne vodeći računa o njegovom diplomatskom imunitetu, Krasnošćekov je bio zadržan i žestoko pretučen tokom operacije kosovske policije u srpskim opštinama na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << severu KiM, navodi se u saopštenju službe za saradnju s medijima Ambasade Rusije u Beogradu.

On se trenutno leči u Beogradu, a ruski MIP postupanje kosovskih službenika smatra nastavkom "neprikrivene politike usmerene na podizanje međuetničkih napetosti u regionu, ali i nepoštovanjem međunarodnih normi diplomatske komunikacije".

"U suštini, ova demonstracija nepoštovanja UN od strane Prištine predstavlja presedan koji će imati dalekosežne posledice", navodi se u saopštenju uz poruku da je nemoguće ne primetiti da će takvi "udarci" biti mogući toliko koliko vlast u Prištini bude imala podršku Zapada.

Rusija će nastaviti da primenjuje sve neophodne mere za zaštitu svoji građana u skladu s međunarodnim pravom i nacionalnim zakonodavstvom, poručio je ruski MIP.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"PRESEDAN SA DALEKOSEŽNIM POSLEDICAMA" Rusija osudila odluku Prištine: Naš državljanin, član UNMIK-a, je uhapšen i SUROVO PRETUČEN

Izvor: Blic, 31.Maj.2019

Rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da postupci vlasti samoproglašenog Kosova, koje su ruskog službenika misije UNMIK pretukle i proglasile nepoželjnom osobom, predstavljaju demonstraciju nepoštovanja Prištine prema UN i presedan koji će imati dalekosežne posledice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.