Rusi i Kinezi šalju vojsku na Kosovo: Šiptari u PANICI, tvrde OVO! Uplašili se Vučićeve ofanzive

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2018, 06:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusi i Kinezi šalju vojsku na Kosovo": Šiptari u PANICI, tvrde OVO! Uplašili se Vučićeve ofanzive

Uhvatila ih paranoja

Diplomatska ofanziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se u poslednjih dve nedelje sastao sa dvojicom najmoćnijih lidera sveta - predsednicima Kine Si Đinpingom i Ruske Federacije Vladimirom Putinom i od njih dobio nedvosmislenu podršku za rešavanje kosovskog problema - izazvala je pravu paranoju u Prištini!

Ta paranoja je tolika da su šiptarski bezbednjaci svojim "saveznicima" u NATO i SAD već dojavili da je Vučić u Pekingu tražio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dobio vojnu pomoć za invaziju na Kosovo?!

Diplomatski izvori otkrivaju da su iz Prištine u Vašington i Brisel stigle poverljive diplomatske depeše u kojima se otkriva navodni "srpsko-rusko-kineski" plan.

- Albanci su jako nervozni zbog čvrste podrške koja je Srbiji stigla nakon poslednjeg sastanka Vučića i Putina u Kremlju! Oni su svojim diplomatskim kanalima dojavili saveznicima na Zapadu kako je Vučić u Moskvi, ali i nedavno u Pekingu zapravo dobio uveravanja da su ove dve sile spremne i da pošalju vojnu pomoć Srbiji za intervenciju na Kosovu! Istovremeno, u tim depešama se upozoravaju SAD i NATO i da su Kina i Rusija spremne da prošire opseg vojno-tehničke saradnje sa Srbijom i da našoj zemlji pod najpovoljnijim uslovima isporuče ofanzivno naoružanje - prenosi izvor upoznat sa sadržajem ovih dokumenata.

U njima se, kako dodaje, podseća i na prethodnu pomoć koju je Srbija dobijala od ove dve sile.

- Albanci, naravno, nisu propustili da navedu kako su i do sada Rusija i Kina svim silama bile uz Srbiju u zaštiti vitalnih nacionalnih interesa. Pomenuto je i to kako su iz Moskve i Pekinga više puta navodili da su spremni da brane Srbiju i srpski narod svim sredstvima - navodi izvor.

Ova saznanja juče je posredno potvrdio ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je rekao da Srbija ima moćne saveznike na koje uvek može da računa u zaštiti svojih nacionalnih interesa.

- Velike sile, kakva je Rusija, uvek su uključene na razne načine u sve što se dešava u svetu, a posebno u regionu Balkana. Nađite mi još jednog predsednika bilo koje zemlje ove veličine koji je u 15 dana razgovarao i sa kineskim i sa ruskim predsednikom, a u isto vreme održavao najbolju moguću komunikaciju i sa EU i sa predstavnicima drugih najznačajnijih zemalja na svetu - kaže Vulin i dodaje da je podrška koju smo da sad dobili posebno važna.

- Sastanak u Moskvi je bio poruka čitavom svetu da sada, kada je Srbiji veoma teško ima moćnih zemalja i moćnih političara koji hoće da nas podrže.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.