Rugovci preuzeli odgovornost za napad na Radio Televiziju Kosovo i Skupštinu!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Avg.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rugovci preuzeli odgovornost za napad na Radio Televiziju Kosovo i Skupštinu!

Nepoznata organizacija Rugovci (Rugovasit) preuzela je odgovornost za napad na zgradu Radio Televizije Kosova zbog izveštavanja u korist demarkacije granice sa Crnom Gorom.

- Sinoć smo napali RTK ručnom granatom. Razlog za taj napad je što RTK nije objavio saopštenje da smo mi pre nekoliko dana napali kuću Murata Mehe. RTK prenosi samo vesti protiv demarkacije i protiv Vlade. RTK se stavila na stranu Vlade koja prodaje naše planine - saopštila je organizacija.

Murat >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Meha je predsednik Državne komisije za demarkaciju granice sa Crnom Gorom, a Rugova je oblast koju opozicija navodi kao spornu u sporazumu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Organizacija u e-mailu poziva sve novinare da zaštite kosovsku zemlju, izveštavajući realno.

- Ako Vlada ne stane, naši napadi će se stalno još više zaoštravati - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Organizacija je takođe, putem saopštenja dostavljenom medijima, preuzela odgovornost i za napad na Skupštinu Kosova koji se desio početkom avgusta.

(Telegraf.rs/Izvor: N1)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Udruženje "Rugovci" preuzelo odgovornost za napad na Radio-televiziju Kosova

Izvor: Blic, 23.Avg.2016

Udruženje Albanaca "Rugovci" iz Rugovske klisure preuzelo je odgovornost za bombaški napad na zgradu Radio-televizije Kosova (RTK) u Prištini...Ovo udruženje je mejlom obavestilo medije na albanskom jeziku da je sinoćnji napad izveden zbog toga što je RTK prenio neproverenu informaciju da su ljudi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.