Robert Kuper: Upitno žele li Srbija i Kosovo dogovor

Izvor: VOA, 07.Dec.2022, 05:53

Robert Kuper: Upitno žele li Srbija i Kosovo dogovor

“Nemam utisak da je ijedna od strana, Beograd ili Priština, odlučila da želi rešavanje problema. I to me brine”, smatra Robert Kuper, nekadašnji posrednik u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije, koji je za Glas Amerike govorio o trenutnom statusu razgovora dve strane. Kuper je u periodu između 2011. i 2012. posredovao u razgovorima otpočelim pošto je Međunarodni sud pravde, na zahtev Srbije - 2010. odlučio da proglašenjem nezavisnosti Kosova nije prekršeno međunarodno pravo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Kuper: Beograd i Priština uživaju u medijskoj pažnji i ne postižu dogovor

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2022

Nekadašnji posrednik u tehničkom dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper (Cooper) izjavio je da obe strane uživaju u medijskoj pažnji ali ne postižu dogovor, što je dokaz koliko su slabe, preneo je kasno sinoć Glas Amerike (Voice of America).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.