Rama pozvao Srbiju da prizna Kosovo

Izvor: Mondo, 25.Jul.2017, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama pozvao Srbiju da prizna Kosovo

Albanski premijer Edi Rama pozvao je danas Srbiju da prizna nezavisnost Kosova, rekavši da će to doprineti stabilizaciji balkanskog regiona.

Foto: youtube/printscreen Edi Rama

Rama je naveo na društvenoj mreži Facebook da bi srpsko priznanje Kosova bilo "jasno rešenje ma putu iz mračnog tunela ka svetlosti".

Rama je takođe pozvao Prištinu i Beograd da nastave dijalog.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je za list "Blic" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ocenio da je unutrašnji dijalog o Kosovu odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda.

"Vreme je da kao narod prestanemo kao noj da zabijamo glavu u pesak, pokušamo da budemo realni, ne dopusimo da izgubimo ili nekome predamo ono što imamo, ali i da ne čekamo da će nam u ruke doći i ono što smo odavno izgubili", naveo je Vučić u autorskom tekstu objavljenom u ponedeljak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.