Radnje zatvorene do daljnjeg - traži se ukidanje taksi

Izvor: B92, 01.Jul.2019, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radnje zatvorene do daljnjeg - traži se ukidanje taksi"

Sve srpske radnje na severu KiM su zatvorene, a tako će ostati do daljnjeg, potvrdio je predsednik Udruženja privrednika sa severa Kosova Radoš Petrović.

Sve radnje su zatvorene, od prehrambenih prodavnica kojima su se priključili svi drugi butici, ugostiteljski objekti, čak i taksisti su obustavili rad, a ne rade ni pekare ni benzinske stanice, ništa ne radi, rekao je Petrović i dodao da su se privrednici na ovaj potez odlučili zbog toga što su onemogućeni da rade nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvođenja taksi.

On je rekao da su privrednici trpeli veliki pritisak od strane kosovskih službi, policije, inspektorata i drugih.

"Privrednici nisu bili u mogućnosti više da rade i odlučili su da zatvore svoje radnje ovde na severu", rekao je Petrović.

Na pitanje koliko ovakvo stanje može da traje odgovorio je da ne zna.

"Uputili smo apel međunarodnoj zajednici da što pre odreaguje da se takse uklone i da bismo mogli normalno da poslujemo i da nastavimo normalan život ovde na severu", rekao je Petrović.

Upitan da li će radnje biti zatvoreni do ukidanja taksi, Petrović je odgovorio da će biti zatvorene do daljnjeg.

"Mi ćemo već od danas imati svakodnevne sastanke na kojima ćemo odlučivati u zavisnosti od situacije na terenu", objasnio je.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.