Izvor: Radio 021, 01.Jul.2019, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorene sve radnje na severu Kosova

Sve prehrambene trgovine, radnje, dućani i kiosci s robom na severu Kosova i Metohije zatvoreni su danas u znak protesta zbog trgovinske blokade i takse od 100 odsto koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije.

Ne rade pekare, niti drugi ugostiteljski objekti.

Radoš Petrović, predsednik Udruženja privrednika na severu Kosova i Metohije, kaže da su prištinske mere dovele žitelje ovih opština na ivicu humanitarne katastrofe.

Priština je takse >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od 100 odsto uvela pre više od sedam meseci. Međunarodnoj zajednici upućeni su iz Beograda brojni apeli, protesti, diplomatske inicijative, što, međutim, nije urodilo plodom.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STANJE POSTALO NEIZDRŽIVO: Zatvorene sve radnje na severu Kosova, Srbi na ivici humanitarne katastrofe!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2019

U znak protesta zbog trgovinske blokade i takse od 100 odsto koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije, zatvorene su sve prehrambene trgovine, radnje, dućani i kiosci s robom na severu Kosova i Metohije...Ne rade pekare, niti drugi ugostiteljski objekti...Radoš Petrović, predsednik Udruženja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Zatvorene radnje na severu KiM: Protest i "humanitarna katastrofa" VIDEO

Izvor: B92, 01.Jul.2019

Kosovska Mitrovica -- Sve prehrambene trgovine, radnje, dućani i kiosci s robom na severu KiM od jutros su zatvoreni u znak protesta zbog trgovinske blokade i takse od 100 odsto...Kako prenosi RTS, ne rade ni pekare ni drugi ugostiteljski objekti...Predsednik Udruženja privrednika na severu Kosova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.