Prvo razgovor, pa predah na terasi: Vučić sa Lajčakom o Kosovu, Slovačkoj i OEBS-u

Izvor: Press, 17.Okt.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo razgovor, pa predah na terasi: Vučić sa Lajčakom o Kosovu, Slovačkoj i OEBS-u

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike i predsedavajućeg OEBS-u Miroslava Lajčaka.
Foto;blic
Predsednik Vučić je izrazio veliku zabrinutost zbog dešavanja na severu Kosova i Metohije i upozorio da Priština jednostranim i provokativnim aktima izaziva napetost i pogoršanje bezbednosne situacije. On je ministru >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Lajčaku posebno ukazao na manipulacije sa navodnim trovanjem prilikom prebrojavanja glasačkih listića i to isključivo kosmetskih Albanaca, upitavši koji je to otrov koji deluje na nacionalnoj osnovi i zatraživši da se sprovede sveobuhvatna istraga, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.
Foto: Predsedništvo Srbije / Tanjug

- Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost što Slovačka, uprkos pritiscima, istrajava na principijelnom stavu da ne prizna tzv. Kosovo. Imajući u vidu i predsedavanje Slovačke OEBS-u, on je naglasio da je veoma važno da ta organizacija sačuva statusno neutralan pristup, posebno u radu njihove Misije na Kosovu i Metohiji - saopšteno je iz njegovog kabineta.
Šef slovačke diplomatije rekao da je Zapadni Balkan u fokusu predsedavanja Slovačke OEBS-u i da sa velikom pažnjom prati situaciju na KiM.
 



Predsednik Vučić i ministar Lajčak su se saglasili da su odnosi dve zemalje veoma dobri i da intenzivan politički dijalog doprinosi i napretku ekonomske saradnje.
Dvojica sagovornika su predah od ozbiljnih tema napravili na terasi, gde je predsednik svom gostu pokazao panoramu prestonice.
- Pored ozbiljnih razgovora o budućnosti regiona, Miroslav Lajčak i ja našli smo malo vremena da razgovaramo o Beogradu i njegovim lepotama - napisao je Vučić svom Instagram nalogu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.