Vučić: Koji je to otrov koji deluje na nacionalnoj osnovi

Izvor: RTS, 17.Okt.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Koji je to otrov koji deluje na nacionalnoj osnovi

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike i predsedavajućeg OEBS-a Miroslava Lajčaka, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.
Aleksandar Vučić je izrazio veliku zabrinutost zbog dešavanja na severu Kosova i Metohije i upozorio da Priština jednostranim i provokativnim aktima izaziva napetost i pogoršanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bezbednosne situacije.

Predsednik Srbije je ministru Lajčaku posebno ukazao na manipulacije sa navodnim trovanjem prilikom prebrojavanja glasačkih listića i to isključivo kosmetskih Albanaca, upitavši koji je to otrov koji deluje na nacionalnoj osnovi i zatraživši da se sprovede sveobuhvatna istraga.
Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost što Slovačka, uprkos pritiscima, istrajava na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.
Imajući u vidu i predsedavanje Slovačke OEBS-u, naglasio je da je veoma važno da ta organizacija sačuva statusno neutralan pristup, posebno u radu njihove Misije na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.
Šef slovačke diplomatije Lajčak rekao je da je Zapadni Balkan u fokusu predsedavanja Slovačke OEBS-u i da sa velikom pažnjom prati situaciju na Kosovu i Metohiji.
Predsednik Vučić i ministar Lajčak su se saglasili da su odnosi dveju zemalja veoma dobri i da intenzivan politički dijalog doprinosi i napretku ekonomske saradnje. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa Lajčakom o dešavanjima na Kosovu

Izvor: Danas, 17.Okt.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih i evropskih poslova Slovačke i predsedavajućeg OEBS-u Miroslava Lajčaka i tom prilikom izrazio veliku zabrinutost zbog dešavanja na severu Kosova i Metohije. Članak Vučić sa Lajčakom o dešavanjima na Kosovu se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.