Promena granica? A da li vi nećete imati problem s tim?

Izvor: B92, 10.Avg.2018, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Promena granica? A da li vi nećete imati problem s tim?"

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nije odgovorila na pitanje kakav je stav Rusije po pitanju razgraničenja Srbije i Kosova.

Ona je uzvratila kontrapitanjem.

“Izvinite, možda nije ispravno da odgovaram pitanjem na pitanje, ali da li vi nećete imati problem sa tim? To nije pitanje za Rusiju, već za Srbiju, za vas, ako ste državljanin Srbije. Da ponovim, naš stav nije promenjen tokom više godina, naš stav je praktički zasnovan na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međunarodnom pravu i rezoluciji 1244”, navela je Zaharova.

Ona je istakla i da će Rusija sa poštovanjem prihvatiti rešenje koje će biti odluka Srbije.

Takođe, dodala je da je doslednost osnovna osobina ruske spoljne politike i da to u Beogradu dobro znaju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Da li stavovi SAD i EU o Kosovu počinju da se razilaze?

Izvor: N1 televizija, 10.Avg.2018

Nemačka i Velika Britanija saglasne su da je bilo kakvo pomeranje granica u regionu – previše rizično, dok su SAD nešto fleksibilnije i podržavaju "kreativnost" dve strane. Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja je u poseti Srbiji, prenela je dobro poznat stav Moskve...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.