Zaharova: Stav Rusije po pitanju Kosova je dosledan i zasnovan na poštovanju suvereniteta Srbije

Izvor: BKTV News, 10.Avg.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Stav Rusije po pitanju Kosova je dosledan i zasnovan na poštovanju suvereniteta Srbije

Stav Rusije po pitanju Kosova je dosledan i zasnovan na međunarodnom pravu, poštovanju suvereniteta Srbije i njenog unutrašnjeg zakonodavstva, izjavila je danas direktorka Departmana za infomisanje i štampu Ministarstva posljnih poslova Rusije, Marija Zaharova.

"Mi ne odstupamo od tog doslednog stava", rekla je Zaharova na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije posle sastanka sa Ivicom Dačićem.

Na pitanje kakav je stav >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Rusije po pitanju razgraničenja, Zaharova je uzvratila kontrapitanjem:

"Vi nećete imati problema sa tim?"

Dodala je da će se Rusija ponašati sa poštovanjem prema odluci srpskog naroda, ali je još jednom upitala da li će Srbija imati problema sa tim rešenjem.

Kada je reč o spoljnoj politici Rusije u celini, nekome se sviđa, nekome ne, ali smo dosledni, rekla je Zaharova i dodala da je to važan kvalitet naročito u savremenom svetu kada se obescenjuju međunarodni sporazumi i postaju "parče papira".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Doslednost je vezana i za pitanje Kosova, rekla je ona i dodala da se njihov pristup zasniva na poštovanju međunarodnog prava, suvereniteta Srbije i to, dodaje, znaju i u Beogradu.

Ona je dodala da je problem Kosova postao međunarodni problem i da se ne tiče samo Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova o KiM: Vi nećete imati problem sa promenom granica?

Izvor: Večernje novosti, 10.Avg.2018

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije rekla da Rusija ne odstupa od doslednog stava Stav Rusije po pitanju Kosova je dosledan i zasnovan na međunarodnom pravu, poštovanju suvereniteta Srbije...

Nastavak na Večernje novosti...

Zaharova: Stav Rusije po pitanju Kosova dosledan i zasnovan na međunarodnom pravu

Izvor: Vostok.rs, 10.Avg.2018

Rusija je dosledna, a Moskva će poštovati odluku Srbije po pitanju Kosova i Metohije, poručila je u Beogradu direktor Departmana za infomisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.. . Marija Zaharova je u Beogradu rekla da je stav Rusije po pitanju Kosova dosledan i...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.