Prištinski mediji: Trepča u rukama Srba

Izvor: Kurir, 20.Jan.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prištinski mediji: Trepča u rukama Srba

Srpski ministri u kosovskoj vladi nakon posete Beogradu, zajedno sa zvaničnicima Vlade Srbije zapretili su protestima, dovođenjem dijaloga Beograda i Prištine u opasnost i povlačenjem iz kosovske vlade

PRIŠTINA - Kosovska izvršna vlast odustala je od namere da, najveći privredni gigant, Trepču pretvori u javno preduzeće i odlučila da njen status promeni samo uz saglasnost Srba.

List Koha ditore navodi da je došao u posed Nacrta sporazuma o preuzimanju preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Trepča, kojim se kao strana u donošenju odluke uvodi lokalna vlast sa severa, koja ne priznaje državnost Kosova. "Srpski predstavnici u vladi to smatraju za dostignuće, jer je to, kako su rekli proizvod pregovora sa drugim članovima koalicije. Premijer Isa Mustafa je ćutanjem odgovorio na pitanje u vezi popuštanja pod pritiskom Srba", navodi Koha.

Prema pisanju lista, kosovska vlada se predala pred pritiskom Srbije i Liste Srpska u vezi statusa kombinata Trepča."Odustala je od namere da domaći gigant vrati u državno javno preduzeće i odlučila da njegov status promeni samo u dogovoru sa Srbima", piše list. Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima, koji je prošle nedelje poslat Skupštini, a koji je bio na dnevnom redu za glasanje u ponedeljak, predviđao je da se Trepča pretvori u državno javno preduzeće.

List navodi da su srpski ministri u kosovskoj vladi nakon posete Beogradu, zajedno sa zvaničnicima Vlade Srbije zapretili protestima, dovođenjem dijaloga Beograda i Prištine u opasnost i povlačenjem iz kosovske vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Albanski rudari u južnom delu Trepče štrajkuju

Izvor: Press, 20.Jan.2015

Nezadovoljno zbog odluke kosovske vlada da odustane od namere da "Trepču" pretvori u javno preduzeće, oko 300 albanskih rudara u južnom delu kombinata Trepča stupilo je u štrajk, objavila je prišstinska štampa. . Rudare...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.