Izvor: RTS, 02.Dec.2022, 16:31

Priština, osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo pred policijom

Osumnjičeni za ubistvo supruge koja je bila pred porođajem izvršio je samoubistvo u prisustvu kosovske policije.
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo u petak u prisustvu kosovske policije, nakon što je lociran u selu Davidovac kraj Štimlja.
"Nakon intenzivnog rada svih jedinica kosovske policije, lociran je ubica. Uprkos pokušaju policijskih zvaničnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da pregovaraju s njim o predaji, on se ubio", naveo je Svečlja.
U policijskom saopštenju navodi se da je on izvršio samoubistvo vatrenim oružjem. 
U vezi sa ovim slučajem nastavljaju se dalje radnje nadležnih policijskih jedinica, uključujući uviđaj na licu mesta, a o daljim postupcima obavešteni su tužilaštvo i policijski inspektorat. 
Kako navode mediji na albanskom, tridesetpetogodišnju trudnicu je u sredu uveče, ispred Ginekološke klinike, ubio njen suprug. Ona je u tom trenutku bila pred porođajem.
Njeno ubistvo izazvalo je brojne reakcije, a u petak je u Prištini održan protest na kome je zatraženo da se ubistvo žena tretira kao vanredna situacija u zemlji.
Ubistvo trudnice drugo je slično za nekoliko dana na KiM. U Prištini je 30. novembra 63-godišnju ženu ubio sekirom njen 70-godišnji suprug.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.