Priština manipuliše spiskom zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova

Izvor: BKTV News, 18.Nov.2017, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština manipuliše spiskom zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova

Gvineja Bisao i Surinam su najnoviji dokazi da Priština manipuliše spiskom zemalja koje su priznale nezavisnosti Kosova, a generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović je ističe da Srbija ne može da ne reaguje na te stvari.

"Kada vam predsednik neke vlade ili države ili zvaničnik bilo koje države kaže da oni to nikada nisu uradili, a Priština manipuše sa tim spiskovima, normalno je da je to pitanje za nas izuzetno važno", rekao je Odalović za televiziju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Pink.

Istakao je da sigurno ne možemo "biti nemi i gluvi i da ne reagujemo na takve stvari".

Dačić se zahvalio Surinamu: Odluka o povlačenju priznanja Kosova je izraz prijateljstva!

Šef skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun je rekao za Pink da Srbija ima preciznu evidenciju koja je država zaista priznala jednostarano proglašenu nezavisnost Kosova.

Mogerinijeva napustila sastanak zbog Haradinaja!

"Naročito je Pecoli uneo zabunu, koji je govorio da će nekoliko država priznati Kosovo, a onda su stigli demanti iz tih drzazava. On je navikao da radi kao biznismen i trgovac, da trguje, ponudi nekom nešto ili obeća ili mu stavi u izgled neku dobit i ovaj kaže nemamo ništa protiv, u redu. I odmah kaže evo priznanja stižu od te i te država, ali zvanična priznanja idu drugačijim putem", rekao je Drecun.

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je juče navode da Gvineja Bisao nije priznala nezavisnost Kosova.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.