Priština i dalje tvrdi: Gvineja Bisao priznala Kosovo

Izvor: Blic, 17.Nov.2017, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština i dalje tvrdi: Gvineja Bisao priznala Kosovo

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je danas navode da Gvineja Bisao nije priznala nezavisnost Kosova.

To ministarstvo u Prištini tvrdi da je na sastancima na visokom nivou sa predstavnicima Gvineje Bisao u načelu usaglašeno uspostavljanje diplomatskih odnosa, kao i da je ta afrička zemlja glasala za članstvo Kosova u Međunarodnoj organizaciji Frankofonije.

Premijer Gvineje Bisao Umaro Sisoko Embalo prethodno je u Beogradu demantovao da je njegova zemlja priznala Kosovo.

- Nisam video nijedan papir o priznanju Kosova - rekao je on na zajedničkoj konferencije za novinare sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Priština uporna: Gvineja Bisao priznala Kosovo

Izvor: Mondo, 17.Nov.2017

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je danas navode da Gvineja Bisao nije priznala nezavisnost Kosova...Foto: MONDO, Mario Milojević..To ministarstvo u Prištini tvrdi da je na sastancima na visokom nivou sa predstavnicima Gvineje Bisao u načelu usaglašeno uspostavljanje diplomatskih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.