Predsednica Specijalnog suda za zločine OVK sledeće nedelje na Kosovu

Izvor: Blic, 14.Nov.2017, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica Specijalnog suda za zločine OVK sledeće nedelje na Kosovu

Predsednica Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu Ekaterina Trendafilova posetiće Kosovo po prvi put sledeće nedelje, piše danas "Gazeta Express".

Njena poseta, kako navodi prištinski list, ima veze sa istragama koje ovaj sud sprovodi u vezi sa zločinima koji su navodno počinjeni nakon sukoba 1998-1999. godine.

Kada je izabrana za šeficu Specijalnog suda, Trendafilova je rekla da novoosnovani sud sa sedištem u Hagu, koji će suditi bivšim pripadnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Oslobodilačke vojske Kosova, neće biti etnički pristrasan, jer će suditi osumnjičenim zločincima, a ne samo gerilskim organizacijama.

Još nije poznato tačno kada će biti podignuta prva optužnica u ovom sudu, iako je najavljivano da će se to dogoditi krajem jeseni ove godine.

Predsednica Specijalnog suda, odnosno, kako se zvanično zove, Specijalizovanih veća Kosova, zvanično je svoj rad na konsolidaciji tima koji će se baviti istragom navodnih zločina OVK započela u januaru 2017. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.