Porodice kidnapovanih i ubijenih na Kosovu traže zakon

Izvor: N1 televizija, 17.Feb.2017, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice kidnapovanih i ubijenih na Kosovu traže zakon

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji zatražilo je da država hitno donese zakon o pravima porodica žrtava rata, izjavio je predsednik udruženja Simo Spasić na tribini "Gde su kosmetske žrtve".

Država Srbija treba konačno i hitno da donese zakon o pravima porodica civilnih predratnih, ratnih i posleratnih žrtava kakav imaju sve države u regionu i da podigne spomenik srpskim žrtvama od Košara do Horgoša, u Pionirskom parku u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Mi beskućnici, čije su kuće opljačkane i zapaljene, voćnjaci i šume posečeni, imanja uzurpirana, a grobovi pradedova poorani, od koga da tražimo zbrinjavanje naših porodica, od vlade Republike Srbije ili od takozvane vlade Republike Kosovo, pitao je Spasić, dodajući da imaju pravo da to pitaju kao građani teritorije Kosova i Metohije.

Nije pravedno i nikada nećemo dozvoliti da tražimo pomoć od Hašima Tačija i zato očekujemo da država Srbija pomogne oko naših zahteva, rekao je on.

Direktor Kancelarije vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da država čvrsto podržava borbu porodica ubijenih i nestalih na Kosovu, dodajući da se Srbija 17. februara sa pijetetom seća žrtava nasilja na Kosovu od 1998. do danas.

To je datum koji nas podseća na sve one koji su na Kosovu ubijeni samo zato što su bili Srbi, rekao je on.

Nikada nećemo zaboraviti žrtve, niti ćemo odustati od borbe da odgovorni za zločine budu izvedeni pred lice pravde koja je u interesu svih, rekao je Đurić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.