Novosti: Kako je srpski zid plača u BG postao zid srama

Izvor: B92, 17.Feb.2017, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Kako je srpski zid plača u BG postao zid srama

Beograd -- Panoi ispred Skupština sa fotografijama i imenima više od 2.500 civilnih žrtava, vojnika i policajaca stradalih na KiM potpuno su uništeni, pišu “Novosti”.

Kako navode, podsetnik na nevine žrtve zbog nemara je postao zid srama.

Plastični i vezeni baneri su usled atmosferskih uticaja postali krti. Vetar je većinu pocepao. Komadi pokidane tkanine su se zamrsili oko metalne ograde. Pojedine parole leže na pločniku.

Iz Udruženja porodica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kidnapovanih i ubijenih sa Kosova i Metohije, koje je uz saglasnost Grada i Opštine Stari grad postavilo panoe, kažu da će uništene banere zameniti.

“Naručili smo nove, koje ćemo uskoro postaviti”, priča Simo Spasić, predsednik ovog udruženja.

Prema njegovim rečima, postavljeni panoi pokazuju drugu, tamnu stranu srpskog naroda. On ukazuje na to da su mnogi od banera namerno oštećeni.

Na pitanje da li oni u ovakvom stanju ruže grad, Spasić se pita zašto niko od policajaca ili prolaznika ne podigne ili popravi pano koji je pao od vetra.

“Ovo je neko namerno rušio. Pojedine slike na panoima su zapaljene. Sramota za one koji su to uradili”, ogorčeno priča Spasić.

Pored ovoga, pano sa slikama tragično nastradalih devedesetih godina postavljen je na Kalemegdanu, nasuprot francuskoj ambasadi.

Na zahtev Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, Sekretarijat za saobraćaj je izdao saglasnost za zauzeće javne površine ispred Doma Narodne skupštine.

Dozvola traje od 5. januara do 31. decembra 2017. godine, a saglasnost važi uz rešenje GO Stari grad, navode iz gradske uprave, pišu "Novosti".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.