Izvor: RTS, 25.Dec.2020, 21:53

Porodica osuđenog Arsića: Borićemo se, Nenad nije počinio zločin

Posle presude kojom je Osnovni sud u Prištini proglasio krivim Nenada Arsića i osudio ga na šest godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije posetili su Arsićevu porodicu u Nišu. Presuda je prvostepena, a odbrana najavljuje žalbu i očekuje oslobađajuću presudu.
Porodica Nenada Arsića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - majka i pet sestara, od kojih četiri žive na Kosovu i Metohiji, bila je uverena da će presuda biti oslobađajuća. Niko nije očekivao kaznu od šest godina zatvora.

"To je dugo za nevinog čoveka koji je bio i ostaće iskren, dobar momak. Nije počinio nikakvo zlo. Ali izdržaćemo, borićemo se dalje", navodi Verica Janković, sestra Nenada Arsića.
Presuda je naročito teško pala njegovoj 87-godišnjoj majci.
"Kazao je samo majko, budi hrabra. Do sada si bila dobra, i sad budi dobra", navodi Vidosava Arsić, majka Nenada Arsića.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju kaže da je Arsić žrtva prištinskog pravosuđa.
"Ta sramna presuda pokazuje šta radi Priština. A ona zapravo na taj način želi da stvori neku vrstu veštačkog balansa kako bi se pokazalo da nisu samo Albanci ti koji su činili ratne zločine, i sa druge strane da se pošalje poruka Srbima da treba da odu sa Kosova i Metohije i da se zaplaše i oni koji žele da se vrate", ističe Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju o presudi je obavestila sve međunarodne organizacije, pre svega Euleks, kako bi ukazali na kršenje prava, jer je reč o slučaju gde su su, kažu, jedini dokaz bili lažni svedoci.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.