Ponovo odložen popis stanovništva na KiM

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 14:54

Ponovo odložen popis stanovništva na KiM

Popis stanovništva na Kosovu i Metohiji, koji je trebalo da bude sproveden ovoga meseca, ponovo je odložen.

On je zakazan je za period od 5. aprila do 17. maja iduće godine, saopštio je danas premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti na sednici vlade u Prištini.

Popis je prvobitno bio planiran za septembar, a potom je odložen za novembar ove godine, podseća Reporteri.

Poslednji popis stanovništva na Kosovu i Metohiji obavljen je 2011. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, na osnovu čega je procenjeno da je ukupan broj stanovnika oko 1,8 miliona.

Stanovnici opština sa srpskom većinom na severu KiM - Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana i severne Kosovske Mitrovice nisu obuhvaćeni popisom iz 2011. jer su ga odbacili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Popis stanovništva na Kosovu i Metohiji odložen i zakazan za period od 5. aprila do 17. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2023

Popis stanovništva na Kosovu i Metohiji, koji je trebalo da bude sproveden ovoga meseca, ponovo je odložen i zakazan je za period od 5. aprila do 17. maja iduće godine, saopštio je danas premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti na sednici vlade u Prištini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.