Ponovljeno, neće priznati Kosovo; Srbija: Hvala

Izvor: B92, 30.Sep.2021, 06:13

Ponovljeno, neće priznati Kosovo; Srbija: Hvala

Beograd -- Ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao u sredu u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Kraljevine Španije.

Admiral Teodor Esteban Lopez Kalderonom je tokom tog razgovora ponovio principijelan stav te zemlje o nepriznavanju Kosova.

Stefanović izrazio je zahvalnost Srbije za principijelan i konzistentan stav Španije u vezi sa nepriznavanjem Kosova i ujedno naglasio da Srbija nastavlja da snažno podržava teritorijalni integritet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kraljevine Španije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Admiral Kalderon je, ukazujući na važnost međusobne podrške u zaštiti suvereniteta i poštovanja principa međunarodnog prava, ponovio principijelan stav Kraljevine Španije o nepriznavanju Kosova i zahvalio se na podršci Srbije teritorijalnom integritetu te zemlje.

Podsećajući na veoma dobre i prijateljske odnose dve zemlje, Stefanović je izrazio zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje u oblasti odbrane i ukazao na mogućnosti za njeno kvalitativno unapređenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.