Saradnja na zavidnom nivou: Ministar Stefanović razgovarao sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Kraljevine Španije

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 18:44

Saradnja na zavidnom nivou: Ministar Stefanović razgovarao sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Kraljevine Španije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Kraljevine Španije admiralom Teodorom Estebanom Lopezom Kalderonom o mogućnostima unapređenja saradnje naših dveju zemalja u oblasti odbrane.

Na početku sastanka, ministar Stefanović izrazio je zahvalnost naše zemlje za principijelan i konzistentan stav Španije u vezi sa nepriznavanjem takozvanog Kosova i ujedno naglasio da Republika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbija nastavlja da snažno podržava teritorijalni integritet Kraljevine Španije.

Admiral Kalderon je, ukazujući na važnost međusobne podrške u zaštiti suvereniteta i poštovanja principa međunarodnog prava, ponovio principijelan stav Kraljevine Španije o nepriznavanju takozvanog Kosova i zahvalio se na podršci Srbije teritorijalnom integritetu Kraljevine Španije.

Podsećajući na veoma dobre i prijateljske odnose naših dveju zemalja, ministar Stefanović izrazio je zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje u oblasti odbrane i ukazao na mogućnosti za njeno kvalitativno unapređenje.

On je naglasio da krunu saradnje predstavlja dosadašnje zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama, posebno zajednički angažman u UN misiji UNIFIL u Libanu. Stefanović je istakao opredeljenje za nastavak aktivnosti u vojno-vojnoj saradnji, sa težištem na razmeni iskustava i učešću u multinacionalnim operacijama, saradnji u oblasti ABHO i saradnji specijalnih jedinica, kao i u vojnoekonomskoj i vojnotehničkoj saradnji.

Govoreći o mogućnostima za unapređenje saradnje, admiral Kalderon je istakao izuzetni profesionalizam pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama. On je preneo opredeljenje za nastavak zajedničkog angažovanja u ovim operacijama, kao i za intenziviranje vojno-vojne i vojnoekonomske saradnje naših dveju zemalja.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Kraljevine Španije admiral Kalderon boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Principijelan stav Španije o nepriznavanju takozvanog Kosova"

Izvor: RTS, 29.Sep.2021

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović sastali su se sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Kraljevine Španije admiralom Teodorom Estebanom Lopezom Kalderonom. . Stefanović je izrazio zahvalnost Srbije za principijelan...

Nastavak na RTS...

RV i PVO nastavlja sa remontom tehnike u “Orlu“ i “Kosmosu“ iz Republike Srpske

Izvor: TangoSix.rs, 30.Sep.2021, 09:53

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se 27. septembra u Beogradu sa ministrom privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslavom Petričevićem. Dvojica ministara razmatrala su pravce buduće saradnje u oblasti namenske industrije, a u skladu sa zaključcima donetim...

Nastavak na TangoSix.rs...

Ministar Stefanović sa ambasadorkom Čen Bo

Izvor: RTS, 30.Sep.2021

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo o saradnji dveju zemalja u oblasti odbrane, koju je ocenio kao intenzivnu i razvijenu, sa aktivnostima koje su u stalnom porastu iz godine u godinu. . Stefanović je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.