Izvor: Večernje novosti, 09.Avg.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija uhapsila poslanika Samoopredeljenja koji je bacio suzavac u Skupštini Kosova

Policija Kosova uhapsila je Dritona Čaušija, koji je na sednici Odbora za inostrane poslove bacio suzavac kako bi onemogućio raspravu o predlogu Zakona za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom PRIŠTINA - Poslanik Samoopredeljenja Driton Čauši danas je na sednici Odbora za inostrane poslove Skupštine Kosova bacio suzavac kako bi onemogućio raspravu o predlogu Zakona za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom. Uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tome, Odbor je sa šest glasova za i glasovima protiv poslanika opozicije usvojio predlog Zakona i uputila ga Predsedništvu Skupštine Kosova. Prištinski mediji javljaju da je Policija Kosova započela akciju traženja i privođenja poslanika Čaušija koji je i zamenik predsednika pokreta Samoopredeljenje. Prištinski mediji su javili i da će Predsedništvo Skupštine danas odlučivati o datumu održavanja sednice Skupštine na čijem dnevnom redu će biti demarkacija, međutim u kalendaru aktivnosti Skupštine nema sednice Predsedništva. Prema istim medijima, očekuje se da će sednica Skupštine Kosova na kojoj će na dnevnom redu biti Zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji biti održana u četvrtak, 11. avgusta. Sporazum o demarkaciji i Sporazum o Zajednici srpskih opština od septembra prošle godine izazvali su veliko negodovanje i neslaganja među poslanicima opozicije, koja je sprečavala skupštinske sednice bacanjem suzavca i drugih sredstava, dok su se poslednje vreme opoziciji pridružili i neki od poslanika vladajuće koalicije. Po sadašnjim procenama, vladajućoj koaliciji nedostaje najmanje pet glasova da zakon dobije dvotrećinsku većinu, koja je potrebna za ratifikaciju međunarodnih sporazuma. U Skupštini Kosova prošle nedelje održana je naučno-stručna konferencija o demarkaciji s ciljem približavanja stavova, međutim, ona je samo još više produbila neslaganja oko pitanja demarkacije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

DRAMA U PRIŠTINI Policija sumnja da je podmetnuta bomba u kuću Murata Mehe

Izvor: Blic, 09.Avg.2016

Policija Kosova blokirala je danas kuću predsednika Državne komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom Murata Mehe zbog sumnje da je podmetnuta eksplozivna naprava...Portparol Policije Kosova Daut Hodža rekao je za agenciju Beta da je policija oko 14.00 časova dobila informaciju da se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.