Plasman robe na Kosovo iz centralne Srbije i BiH smanjen za 50 odsto

Izvor: RTS, 13.Nov.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plasman robe na Kosovo iz centralne Srbije i BiH smanjen za 50 odsto

Generalni direktor kosovse carine Bahri Beriša izjavio je da je nakon uvođenja dodatne takse od 10 odsto, plasman robe iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine na Kosovo opao za polovinu.
"Ako uporedimo neke podatke pre i posle stupanja na snagu odluke, imamo podatak da je za tri miliona evra manji uvoz iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ili oko 50 odsto manje uvoza robe za šest dana, od kada je odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stupila na snagu", rekao je Beriša prištinskom portalu Telegraf. 
Naveo je da je za nedelju dana, na prethodno uvezenu robu, sa novim iznosom poreza od 10 odsto, dodatno naplaćeno i prikupljeno još 300 hiljada evra.
Beriša je dodao da je odnos uvoza i izvoza sa centralnom Srbijom izuzetno visok. 
"Izvoz sa Kosova je minimalan u odnosu na Srbiju. Ako uzmemo 2017. godinu kada je izvoz iz Srbije bio i viši, u iznosu od 449 miliona evra, Kosovo je izvezlo preko 40 miliona. Ove godine do sada imamo samo 27 miliona evrai izvoza. Uvozno-izvozni odnos sa Srbijom je izuzetno visok ", rekao je Beriša.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.