Petković se sastao sa Lajčakom u okviru nove runde dijaloga sa Prištinom

Izvor: Beta, 15.Maj.2023, 11:21

Petković se sastao sa Lajčakom u okviru nove runde dijaloga sa Prištinom

U Briselu je danas počeo sastanak direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, u sklopu nastavka dijaloga na tehničkom nivou između Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije.Petković i Lajčak su se sastali odvojeno a zatim su predviđeni direktni razgovori delegacija Beograda i Prištine na čelu sa glavnim pregovaračima Petkovićem i Besnikom Bisljimijem, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).Razgovaraće se, kako je potvrđeno RTS-u, o najvažnijoj temi - Zajednici srpskih opština i to u skladu sa četiri sporazuma iz 2013. i 2015. godine.Lajčak je sinoć objavio preko društvenih mreža da je tokom protekle nedelje posetio Prištinu i Beograd da pripremi teren za sledeću rundu razgovora glavnih pregovarača danas u Briselu.Napisao je da je tokom sastanaka razgovarao o tome kako ići napred u primeni Sporazuma od 27. februara i Aneksa od 18. marta.On je izrazio očekivanja da će glavni pregovarači biti spremni da se dogovore oko konkrentih koraka ka primeni Sporazuma.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nova runda u Briselu: Šta Lajčak očekuje od Petkovića i Bisljimija

Izvor: Danas, 15.Maj.2023

Nova runda pregovora u Briselu počela je jutros sastankom specijalnog pregovača Evropske unije Miroslava Lajčaka sa srpskom delegacijom, na čelu sa Petrom Petkovićem, direktorom Vladine Kancelarije za Kosovo, a potom sledi i odvojeni susret sa Besnikom Bisljimijem, koji predvodi delegaciju Prištine,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.