Izvor: RTS, 08.Mar.2021, 19:59

Panel za žalbe poništio glasanje za Adrianu Hodžić u srpskim sredinama na KiM

Kandidatkinja za poslanika bošnjačke zajednice na KiM iz inicijative "Ujedinjena zajednica" Adriana Hodžić usprotivila se odluci Izbornog panela za žalbe da poništi glasove za bošnjačke političke subjekte u opštinama Zubin Potok, Štrpce, Ranilug, Gračanica, Parteš, Klokot i Novo Brdo, najavljujući žalbe kosovskom Vrhovnom sudu.
Hodžićeva je ocenila da je odluka politička, nepravedna i skandalozna, i da takva odluka nikada nije doneta nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kosovskih izbora, te da će se žaliti Vrhovnom sudu.
"Takva odluka nikad nije doneta u istoriji, nigde u svetu. Koristićemo mehanizam koji je pred nama, žalbu Vrhovnom sudu. Sa sobom ćemo imati argumente, jer objašnjenja koja smo dobili od Izbornog panela za žalbe (IPŽ) ne piju vodu. Sva objašnjenja su neutemeljena, odluka je skandalozna, politički zasnovana i nepravedna", rekla je Hodžićeva a prenose mediji na albanskom.
Ona je navela da joj je poništeno 4.205 glasova i da joj je oduzeto mesto poslanika.
"Mi smo poštovali sve zakone. Naši kandidati su svi Bošnjaci. Zakon ne zabranjuje nijednom građaninu da mora da glasa za opciju prema nacionalnoj pripadnosti", rekla je Hodžićeva i upitala: "Kako IPŽ u opštini Prizren može da zna koji glas pripada albanskoj i bošnjačkoj zajednici?"
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

USVOJENE ŽALBE INICIJATIVE NAŠA, SDU i NDS – Adrijani Hožić poništeno 4.205 glasova iz opština na sjeveru Kosova

Izvor: SandzakPress.net, 09.Mar.2021, 13:27

Na osnovu žalbi bošnjačkih političkih subjekata Inicijative Naša, Socijaldemokratske unije i Nove demokratske stranke, Izborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP) poništio je 4.205 glasova Ujedinjenoj zajednici Adrijane Hožić iz opština sa većinskim srpskim stanovništvom. Ovom subjektu,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.