USVOJENE ŽALBE INICIJATIVE NAŠA, SDU i NDS – Adrijani Hožić poništeno 4.205 glasova iz opština na sjeveru Kosova

Izvor: SandzakPress.net, 09.Mar.2021, 13:27

USVOJENE ŽALBE INICIJATIVE NAŠA, SDU i NDS – Adrijani Hožić poništeno 4.205 glasova iz opština na sjeveru Kosova

Na osnovu žalbi bošnjačkih političkih subjekata Inicijative Naša, Socijaldemokratske unije i Nove demokratske stranke, Izborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP) poništio je 4.205 glasova Ujedinjenoj zajednici Adrijane Hožić iz opština sa većinskim srpskim stanovništvom. Ovom subjektu, koji se takmičio za tri garantovana bošnjačka mjesta u Skupštini Kosova, u potpunosti su poništeni glasovi iz opština Zubin Potok (407), Štrpce (499), Ranilug (255), Gračanica (416), Parteš >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << (196), Klokot (249) i Novo Brdo (254), dok su djelimično poništeni glasovi iz opština Zvečan (157), Leposavić (973) i Sjeverna Mitrovica (799). Po konačnim rezultatima Centralne izborne komisije, Ujedinjena zajednica je osvojila 6,422 glasa što joj donijelo jedno zastupničko mjesto u Skupštini Kosova. Kada se oduzmu glasovi koje je poništio Izborni panel za žalbe i predstavke, ovaj politički subjekt ima 2.217 glasova, što je sada nedovoljno za zastupničko mjesto. Četvtoplasirani politički subjekt je po rezultatima CIK-a bila Socijaldemokratska unija koja je osvojila 2.569 glasova. I ovom subjektu IPŽP je poništio glasove u opštinama Štrpce, Ranilug, Gračanica Klokot i Novo Brdo – ukupno 165 glasova. Po novoj računici, SDU sada ima 2.404 glasa i po osvojenim glasovima na trećem je mjestu bošnjačkih političkih subjekata, što im osigurava jedno zastupničko mjesto. I ostalim bošnjačkim političkim subjektima su poništeni glasovi iz opština sa večinskim srpskim stanovništvom. Koaliciji Vakat je poništeno 583, NDS-u 14, i Inicijativi Naša 9 glasova. U prilogu je odluka Izbornog panela za žalbe i predstavke gdje možete pročitati obrazloženje ove odluke. Izvor: Info-ks The post USVOJENE ŽALBE INICIJATIVE NAŠA, SDU i NDS – Adrijani Hožić poništeno 4.205 glasova iz opština na sjeveru Kosova appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Ako Vrhovni sud ne promijeni odluku Izbornog panela, Balje umjesto Hodžić u Skupštini Kosova

Izvor: SandzakPress.net, 09.Mar.2021

Ako Vrhovni sud ne uloži žalbu ili promeni odluku Izbornog panela za žalbe i podneske o poništavanju dela glasova političkih stranaka iz bošnjačke zajednice, tada će Duda Balje iz stranke Socijaldemokratske unije dobiti poslanički mandat, najavio je Eugen Cakoli iz Demokratskog instituta Kosova. Cakoli...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.