PLJUŠTE TEŠKE OPTUŽBE MEĐU ALBANCIMA: Kurti uzeo pare od naroda da bi kupio glasove?! Moramo ga zaustaviti

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2024, 14:52

PLJUŠTE TEŠKE OPTUŽBE MEĐU ALBANCIMA: Kurti uzeo pare od naroda da bi kupio glasove?! "Moramo ga zaustaviti"

Sukobi unutar vlade tzv. Kosova

Gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi optužio je kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je prevarant u intervjuu za Albanijan post, istakavši da su sa 1,2 miliona evra koliko je Vlada Kosovo tokom 2022. godine izdvojila za "preševsku dolinu" ustvari kupljeni glasovi za vanredne izbore koji su održani 17. decembra prošle godine u Srbiji.

- U preševskoj dolini Kurtijeva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << intervencija na izborima nas je teško oštetila. Izgubili smo poverenje jedni u druge. Izgubljeno je poverenje u građane Kosova koji su slali pomoć Albancima. Kurti razjedinjuje Albance i prevarant je, moramo ga zaustaviti - rekao je Arifi.

I prema njegovim rečima, Kurti je narušio ideju o podršci Kosova "preševskoj dolini", a gradonačelnik Preševa smatra da su Albanci bojkotovali izbore, pošto, kako je rekao, ima negde oko 60.000 birača, a glasalo je samo 13.000 ljudi.

Gradonačelnik Preševa je istakao da su sredstva koja je Vlada Kosova izdvojila za "dolinu" podeljena uglavnom ljudima koji su bliski albanskom poslaniku u Skupštini Srbije Šaipu Kamberiju i Kurtijevom savetniku Arditi Sinan.

- Ljudi bliski Šaipu Kamberiju i Arditi Sinan, koji su bliski Kurtiju, imali su koristi, otvorili su fantomska udruženja. Otvaranja udruženja bilo je i nakon raspisivanja konkursa. Jedna osoba dobila je 45.000 evra za pisanje četiri pesme, druga osoba koja nema perionicu automobila, koja je takođe povezana sa Liburn Alijem, dobila je za tajav projekat 30.000 evra - rekao je.

Arifi je takođe optužio Nacionalni savet Albanacada je Fatonu Bisljimiju dodelio 200.000 evra za lobiranje u SAD bez ikakvih kriterijuma.

- Faton Bisljimi je dobio 200.000 samo da bi poslao neke političare da se sastanu sa nekim kongresmenima iako nije imao dozvolu za lobiranje u SAD - rekao je Arifi.

Izvor: Srbija Danas/Kosovo Online/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Arifi: Kurti je prevarant i razjedinitelj, 1,2 miliona evra dao za kupovinu glasova na jugu Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2024

Gradonačelnik Preševa Šćiperim Arifi izjavio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti "prevarant i razjedinitelj" i istakao da je 1,2 miliona evra, koliko su vlasti u Prištini izdvojile prošle godine za Albance na jugu Srbije, dato za kupovinu glasova Albanaca na vanrednim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.