Izvor: Piplmetar.rs, 22.Apr.2024, 01:30

Osmani: Srbija se umešala u izborni proces, Kosovo ispunilo sve obaveze

Kosovo online22.04.2024. 00:01

foto EPA-EFE/Olivier Matthys
Predsednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je nakon zatvaranja birališta na severu Kosova i kazala da referendum nije uspeo zbog pritisaka iz Beograda koje je vršila Srpska lista.
Dodala je da je Kosovo ispunilo sve uslove koje zahteva EU i zatražila ukidanje mera. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs <<
“Nažalost, to se uglavnom dogodilo zbog pritisaka iz Beograda koje je vršila Srpska lista i nelegalnih kriminalnih struktura. Srbija se ponovo nezakonito umešala u izborni proces druge zemlje. Vučić je još jednom prekršio reč koju je dao međunarodnim partnerima”, napisala je Osmani na Fejsbuku.
Ona je dodala da je Kosovo „dokazalo razboritost, organizovanost i puno poštovanje zakona i ustava, nudeći svim zajednicama, bez razlike, mogućnost da same izaberu koga žele da predstavljaju“.
„Zahvaljujem se Centralnoj izbornoj komisiji, našim bezbednosnim institucijama, kao i našim partnerima na radu, posvećenosti i saradnji”, dodala je ona.
Prema rečima predsednika, organizacijom današnjeg procesa Kosovo je ispunilo sve uslove koje zahteva EU. Ona je dodala da nepravedne mere prema Kosovu treba odmah ukloniti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Politika



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.