Okončana sednica u Prištini - bez odluke i bez rezolucije

Izvor: B92, 02.Mar.2020, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončana sednica u Prištini - bez odluke i bez rezolucije

Bez odluke i rezolucije okončana je večeras sednica Parlamenta tzv. Kosova održana na zahtev opozicije.

Opozicija je zatražila sednicu povodom najave premijera Aljbina Kurtija o ukidanju takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

U diskusiji koja je trajala skoro deset sati, čuli su se različiti suprotstavljeni stavovi o neophodnosti ukidanja takse na čemu su insistirali predstavnici vladajuće koalicije i dela opozicije - DPK i ANK, i, s druge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane, zahteva da se taksa ne ukida - pre svega poslanika Alijanse za budućnost Kosova.

Na kraju diskusije šef poslaničke grupe ABK Daut Haradinaj je u ime predlagača rekao da bi ipak trebalo predložiti neku rezoluciju o tome, ali je ocenio da je "jasno da za to nema raspoloženja".

Ocenio je i da Vlada Kosova "nema ozbiljnu nameru" da uvede "princip reciprociteta" u odnose sa Srbijom.

"Taksa će koštati glave i ovu kao i prethodnu Vladu", procenio je on i dodao da je taksa bila povezana s uslovima za priznanje Kosova od strane Srbije.

Tokom sednice u diskusiji poslanika Samoopredeljenja i DSK je bilo nesaglasnosti o ukidanju takse: DSK je tražio bezuslovno ukidanje takse, a poslanici Samoopredeljenja su podržali stavove premijera Kurtija da se ukidanje takse bude postepeno.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.