Oglasili se ambasadori SAD o KiM: Težak vikend

Izvor: B92, 09.Sep.2018, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasili se ambasadori SAD o KiM: "Težak vikend"

Beograd -- Ambasadori SAD u Beogradu i Prištini Kajl Skot i Greg Delavi komentarisali su posetu Aleksandra Vučića Kosovu i tenzije koje su izbile.

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot ocenio je da tenzije tokom posete predsednika Aleksandra Vučića Kosovu "naglašavaju potrebu za kompromisom i normalizacijom odnosa".

Ambasador je u Tviter poruci naglasio i da je šteta što su barikade na putevima sprečile Vučićevu planiranu posetu mestu Banje ali i da je dobro što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ostatak posete prošao bez incidenta.

"Tenzije tokom Vučićeve posete Kosovu još jednom naglašavaju potrebu za kompromisom i normalizacijom odnosa. Šteta je što su barikade na putevima sprečile predsednikovu planiranu posetu selu Banje, ali je dobro što se ostatak njegove važne posete Kosovu nastavio bez incidenta", napisao je Skot preko Tvitera.

Ambasador SAD u Prištini Greg Delavi izjavio je da je potrebno još više rada da se smanje tenzije i da se normalizuju odnosi između Beograda i Prištine.

On je to napisao na svom Tviter nalogu, a nakon završene posete predsednika Aleksandra Vučića južnoj srpskoj Pokrajini.

"Nadam se da će ovaj vikend biti doživljen kao pozitivna prekretnica. Priznajem da je ovo bio težak vikend. Cenim trud da se osigura bezbednost. Miroljubivi protesti bi bolje pokazali Kosovo koje znam", napisao je Delavi.

Vučića je, tokom drugog dana posete Kosovu, policija vratila kada je krenuo u mesto Banje, iz bezbednosnih razloga.

Vučić je potom otišao u Kosovsku Mitrovicu gde se obratio narodu.

Opširnije OVDE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador SAD o incidentu na KiM: Šteta što su barikade spriječile Vučića

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Sep.2018

BEOGRAD -- Ambasador SAD Kajl Skot ocijenio je da tenzije tokom posjete predsednika Aleksandra Vučića Kosovu "naglašavaju potrebu za kompromisom i normalizacijom odnosa".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.