Skat: Tenzije na Kosovu naglašavaju potrebu za kompromisom

Izvor: N1 televizija, 09.Sep.2018, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skat: Tenzije na Kosovu naglašavaju potrebu za kompromisom

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skat napisao je na svom tviter nalogu kako tenzije tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu još jednom naglašavaju potrebu za kompromisom i normalizacijom odnosa.

"Šteta je što su barikade na putevima sprečile predsednikovu planiranu posetu selu Banje, ali je dobro što se ostatak njegove važne posete Kosovu nastavio bez incidenata", napisao je Skat.

Veterani OVK blokirali su sve puteve koji vode ka selu Banje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u blizini Drenice, kako bi sprečili predsednika Srbije da poseti to multietničko mesto.

Kosovska vlada donela je odluku da se poseta selu Banje otkazuje iz bezbednosnih razloga.

Vučić ipak krenuo ka tom selu, ali ga je zaustavila kosovska policija.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio da je povukao dozvolu za posetu srpskog predsednika Drenici "zbog bezbednosti građana".

Vučić se građanima sela Banje, gde ima 300 srpskih kuća, obratio telefonom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasili se ambasadori SAD o KiM: "Težak vikend"

Izvor: B92, 09.Sep.2018

Beograd -- Ambasadori SAD u Beogradu i Prištini Kajl Skot i Greg Delavi komentarisali su posetu Aleksandra Vučića Kosovu i tenzije koje su izbile...Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot ocenio je da tenzije tokom posete predsednika Aleksandra Vučića Kosovu "naglašavaju potrebu za kompromisom i normalizacijom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.