Odluka o Kosovu u Unesku će biti u interesu Makedonije

Izvor: B92, 25.Avg.2017, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odluka o Kosovu u Unesku će biti u interesu Makedonije"

Šef makedonske diplomatije Nikola Dimitrov je rekao da u obaveštajne aktivnosti zbog kojih je Srbija povukla diplomate, nije bila upletena makedonska vlada.

On je, nakon sastanka sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem u Nišu, rekao da se Makedonija zalaže da region ide napred, da se raduju uspehu Srbije, te da je ubeđen da se i Srbija raduje kada Makedonija ima uspeh.

"Obaveštajna aktivnost je delikatna aktivnost, ali je važno da nije upletena makedonska vlada. Mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradimo zajedničku budućnost, a to je evropska budućnost", rekao je Dimitrov.

On je podsetio da je Makedonija nedavno imala političku krizu i da su tu krizu iskoristili kao novu šansu da se ide napred, tako da očekuje da će i rezultat ove krize biti bolji odnosi sa Srbijom.

Upitan kako će se Makedonija odnositi prema pitanju prijema Kosova u Unesko, on je rekao da je to važno pitanje za Makedoniju, Srbiju, ali i celu Evropu.

"Makedonija je multietničko društvo i moramo biti pažljivi kada donosimo odluke. Sigurno je samo da će svaka odluka biti u interesu Makedonije", naglasio je Dimitrov.

On je dodao da odluka Makedonije neće biti ta koja će prevagnuti i da je cilj da se potencira na tome da nema ni gubitnika ni pobednika u regionu, već da ceo region ide napred.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Odluka o Kosovu u Unesku će biti u interesu Makedonije"

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2017

Šef makedonske diplomatije Nikola Dimitrov je rekao da u obaveštajne aktivnosti zbog kojih je Srbija povukla diplomate, nije bila upletena makedonska vlada...On je, nakon sastanka sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem u Nišu, rekao da se Makedonija zalaže da region ide napred, da se raduju uspehu Srbije,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.