Od otmice novinarske ekipe Radio Prištine prošla 21 godina, do danas ni traga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2019, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od otmice novinarske ekipe Radio Prištine prošla 21 godina, do danas ni traga

Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu podsećaju da se danas navršava 21 godina od otmice novinarske ekipe Radio Prištine Đura Slavuja i Ranka Perenića, na putu Velika Hoča–Zočište, u opštini Orahovac.

Na mestu otmice UNS i UNS na Kosovu postavili su obeležje koje je do sada rušeno sedam puta, na kome na srpskom i albanskom jeziku piše: "Ovde su 21. avgusta 1998. nestali novinari. Tražimo ih".

U saopštenju se navodi da UNS i UNS na Kosovu traže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od Euleksa, Unmika, Tužilaštva za ratne zločine Srbije i Suda za ratne zločine na Kosovu i Metohiji da obnove i pokrenu istrage o ubistvima i kidnapovanjima novinara i medijskih radnika na Kosovu.

Slavuj i Perenić su 21. avgusta 1998. godine krenuli ka manastiru Sveti Vrači u Zočište da urade prilog o povratku otetih monaha.

Viđeni su u Velikoj Hoči, u prepodnevnim satima, odakle su greškom krenuli ka Orahovcu, koji je u to vreme bio pod kontrolom Oslobodilačke vojske Kosova.

Do danas porodice Perenić i Slavuj nemaju zvanične informacije o njihovoj sudbini, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.