ONI PODVIKNU, A MI PRIZNAMO KOSOVO? GRDNO SE VARAJU! Vučić kaže da neće prihvatiti ponižavanje Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2020, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ONI PODVIKNU, A MI PRIZNAMO KOSOVO? GRDNO SE VARAJU!" Vučić kaže da neće prihvatiti ponižavanje Srbije

Srpska napredna stranka održava danas sednicu Glavnog odbora, na kojem će biti razmatrano pitanje predizbornih koalicija

Sednica je počela u "Kombank dvorani" u 17 časova, a na početku članovima Glavnog odbora obratio se predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je rekao da neće prihvatiti rešenje za koje bude smatrao da je ponižavanje Srbije.

- Biće mnogo problema i pritisaka oko Kosova i Metohije. Ja znam šta ljudi u svetu misle o Kosovu i Metohiji. Znam šta će da nam stave, da nam stave nešto što ne smemo da prihvatimo, a s druge strane ono to ne smete da odbijete. Tad ću da uradim ono što je najbolje za Srbiju. Ali neću da prihvatim ono što je sramota ili ponižavanje Srbije. Osam godine sam sušao da sam izdajnik, a mi smo uspeli da sačuvamo i mir i ljude na Kosovu i Metohiji, a da dobijemo na vremenu, da položaj Srbije pomerimo u boljem pravcu. Od mene nećete čuti optimistične izjave jer sam surovo realan i ne volim da lažem naš narod. Ti koji maštaju da će malo da podviknu, a da ćemo mi da priznamo nezavisnost Kosova, grdno su se prevarili - rekao je on.

Govoreći o situaciji u regionu, Vučić je rekao da je težak period pred Srbijom.

- Pred nama je težak period i u političkom smislu, i opstanka naših vitalnih interesima. Ako vas uvrede, nemojte da odgovarate uvredama. Ne treba nam mržnja. Mi moramo da pokažemo da smo drugačiji, a da pomognemo srpskom narodu, gde god se on nalazio. Najviši cilj je da sačuvamo decu i mir i stabilnost. Nije nam potreban nikakav sukob ni sa kim - kazao je on.

Podseća da osam godina slusa price kako je izdajnik i da treba da preda Kosovo i Metohiju koje su, kako kaže, "oni izgubili i predali".

- Svakog dana drze patriotske pridike, a mi smo uspeli da sacuvamo mir i stabilnost i da sacuvamo nas narod na KiM - istakao je Vučić, te da dobijemo vreme za sređivanje ekonomije, da poziciju Srbije pomerimo znacajno na "bolju stranu", da možemo da se pitamo i odlučujemo.

Vučić je istakao i da će Srbija nastaviti evropskim putem.

- Imajte poverenja, znamo sta radimo i kako i zbog čega mozemo da baštinimo vrednosti i ekonomski da napredujemo - poručuje.

Porucio je i da ako neko pripreti Srbiji zbog saradnje sa Rusijom i Kinom, da su nam to prijatelji i da ćemo nastaviti sa njima saradnju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.