Novi izlivi albanske mržnje - Ispisani grafiti sa pretećim porukama na ambulanti u selu Suvi Do

Izvor: KMnovine.com, 06.Avg.2023, 19:24

Novi izlivi albanske mržnje - Ispisani grafiti sa pretećim porukama na ambulanti u selu Suvi Do

Novi izlivi albanske mržnje - Ispisani grafiti sa pretećim porukama na ambulanti u selu Suvi Do Na ambulanti u etnički mešovitom selu Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice, u subotu je ispisan grafit ozloglašene terorističke organizacije UČK, a ove preteće poruke primetili su zaposleni.



Ova ambulanta je česta meta napada albanskih vandala i prethodnih godina gađana je kamenicama, razbijeni su prozori i ispisivani su antisrpski grafiti.
Srbe iz >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << ovog sela je uznemirio ovaj čin ekstremista koji aludira na najgori oblik terorizma sprovedenog nad Srbima a usmeren na zdravstvenu ustanovu kakve su i u ratovima pošteđene. Ovim su albanski ekstremisti pokazali da oni ne poštuju nikakva pravila pa i suprotno, uradiće baš ono što misle da će Srbe uplašiti i prognati ma koliko da je u suprotnosti sa civilizacijskim sporazumima ili bilo čime ljudskim uopšte. Ne grafiti koliko otvoreno pokazivanje takve namere unose uznemirenost i dodatno uliva strah srpskom narodu poput vremena kada su balisti uživali svu podršku komunističkog režima u decenijama posle Drugog svetskog rata a njihovi se zločini zataškavali. Ovo stvara teško podnošljivo stanje koje se znatno podgreva imajući na umu već uzavrelu situaciju na severu Kosova i Metohije i, opet, potpunu zaštitu koju uživaju šiptarski agresori naspram nezaštićenih, pa i od vlasti svoje države Srbije, izdanih Srba.

Nema sumnje da se radi o smišljenom i sistematskom zastrašivanju Srba čime se pokazuje da albanska strana nema nameru da popusti u stezanju obruča i izazivanju straha i panike kod običnog naroda. Tako da nema govora o bilo kakvoj deeskalaciji jer se na terenu dešava sve suprotno. Dok se povlače policajci i specijalci iz opštinskih zgrada odakle nisu imali apsolutno nikaakv uticaj na bezbednost Srba i bili potpuno nepotrebni jer zgrade ionako obezbeđuje KFOR, dotle albanski ekstremisti sa centrom u okupiranoj Prištini podgrevaju tzenzije i nastavljaju zastrašivanje Srba ne bi li što pre sproveli etničko čišćenje severa južne srpske pokrajine kako su to već nekažnjeno učinili južno od reke Ibar.


Ovakvi napadi i provokacije nisu nikakva novina, naprotiv, oni su neprestani a menja se jedino njihov intenzitet. Ipak, iako su uvek predstavljali problem to je bilo podnošljivo i bez željenog efekta, tačnije takve provokacije nisu izazivale iseljavanje Srba tokom prethodnih godina dok je vlast u Beogradu kako-tako stajala uz srpski narod na Kosovu i Metohiji i pružala mu zaštitu. Sa dolaskom na vlast Srpske napredne stranke, i režima koji sa Aleksandrom Vučićem na čelu postaje apsolutno diktatorski, i otvorenim rušenjem ustavnog poretka, izdajom i predajom Kosova i Metohije zajedno sa Srbima koji na njemu žive ekstremistima iz redova albanskih separatista, i najmanja provokacija nagoni Srbe na trajno iseljavanje!


Kako i ne bi kada je i na ovakve ali i na mnogo strašnije i žešće napade jedina reakcija Kancelarije za Kosovo i Metohiju - oštar protest izražen u pismenoj formi i podeljen domaćim medijima radi objavljivanja. takva saopštenja, jalova, besplodna, bez ikakvog pozitivnog učinka, za cilj imaju da obmanu javnost i zadrže diktatora Vučića na vlasti kako bi i dalje crpeo koristi iz zemlje koju je razrušio i nastavio da to, kroz izdaju Kosova i metohije, čini  i dalje.


O veštačkoj i nepostojećoj politici prema najvažnijem nacionalnom pitanju, govori i činjenica da Vučićev režim nema ministarstvo za Kosovo i Metohiju već gotovo nebitnu "Kancelariju"(!) dok postoji, recimo, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog ili za evropske integracije, turizma i omladine pa čak i ono za brigu o selu a koja ni u naznakama ne čini ništa. Pored njih postoje čak tri kabineta u kojima sede ministri bez portfelja dok je za Kosovo i Metohiju "dovoljna" kancelarija!


Očigledno, reč je o najtežem vidu izdaje Kosova i Metohije od Kosovskog boja do danas i to, takav odnos centralne vlasti, je ono što iseljava Srbe sa Kosova i Metohije a ne nekakvi grafiti koji tek stvaraju neprijatnost, realno govoreći.








 
* * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se u potpunosti oslanja na podršku svojih čitalaca


Pomozite naš rad






 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.