Izvor: Luftika.rs, 27.Nov.2021, 11:27

Novi detalji i motivi ubistva tinejdžera i vozača autobusa na Kosovu

Stižu i prvi detalji o mogućem motivu teškog zločina koji se dogodio sinoć (26. novembar) na putu Dečane-Glođane, (oko 19 časova, između sela Šaptej i Glođana), kada je, kako se pretpostavlja, maskirana osoba otvorila vatru na autobus u kojem su se prevozili đaci, ubivši dva učenika i vozača.
Vozač autobusa je preminuo na licu mesta, dok su dva učenika (2003 i 2004. godište) preminula na putu prema bolnici u Peći. Najmanje jedna osoba je ranjena ali se ona nalazi van životne >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << opasnosti i smeštena je u bolnici u Peći.
Policija ne veruje da se radi o terorističkom činu, već su šanse zapravo da je meta napada bila „određena osoba“.
– Nema razloga da verujemo da u ovom slučaju imamo posla sa terorističkim napadom na autobus. Moguće je da je meta napada bila neka određena osoba u ovoj oblasti. Ranjena osoba je van životne opasnosti. Policija je na mestu zločina. Ozbiljni timovi su na licu mesta. Svi tragovi se istražuju, svi smo ovde na licu mesta – kazao je zamenik komandira policije u Peći Veton Eljšani (Elshani).
Kako je Koha javila rano jutros, direktor autobuske stanice u Đakovici Fljamur Bićuri (Flamur Bicurri) potvrdio je za ovaj medij da je kompanija „Erblini”, čiji je autobus napadnut u Glođanu u petak, saobraćala na liniji Đakovica-Dečane, prenosi Kossev.
U istrazi se sada spominje sukob vozača autobusa na autobuskim linijama sa jednim od rivala. Međutim, Bićuri to nije mogao da potvrdi.
– Nemam saznanja da li je bilo sukoba sa nekim preko redaka, bar nemam saznanja – kratko je rekao, prenose kosovski mediji.
Predsednik opštine Glođane Mustafa Seljmani (Selmani) izjavio je noćas medijima da je prema prvim informacijama, nepoznata maskirana osoba izašla je iz zasede i pucala iz kalašnjikova.
– Vozač je bio mrtav i ovo dvoje dece smo odvezli u bolnicu, ali nije bilo znakova života – rekao je Seljmani, prenosi Bota sot.
u Dečanima je povećano prisustvo policije. Kako javljaju mediji policijski timovi su na više mesta, a tamo su bili policijski zvaničnici, uključujući i kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlju i direktora Samedina Mehmetina.
Generalni direktor kosovske policije Samedin Mehmeti izjavio je da se istraga o napadu na autobus u Glođanu, u kojem su poginule tri osobe, trenutno vodi na dva ili tri koloseka.
– Na terenu su sve relevantne jedinice. Trenutno imamo dva ili tri koloseka na kojima radimo, ali ne možemo da damo detalje jer je istraga u početnoj fazi – rekao je Mehmeti, prenosi Kljan Kosova.
Noćas je moglo da se čuje da policija na licu mesta ispituje dva do tri traga, a više osoba je takođe ispitano.
Noćašnja tragedija je jedna pod glavnih vesti u regionu, a o njoj su izvestile i strane agencije.
U pucnjavi na autobus kod Dečana ubijeno dvoje učenika i vozač

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.