Noć na severu KiM protekla mirno, nastavljaju se protesti Srba

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 09:24

Noć na severu KiM protekla mirno, nastavljaju se protesti Srba

Nakon jučerašnjih napetosti, posle hapšenja još jednog Srbina, noć na severu Kosova i Metohije protekla je mirno.

Hapšenje sportiste Miluna Luneta Milenkovića izazvalo je ogorčenost gradjana, koji su se okupili u multietničkom naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici, a u gradu su se oglasile sirene za uzbunu.

Tome je usledio dolazak velikog broja pripadnika specijalnih policijskih jedinica tzv. Kosova pod punom ratnom opremom.

Specijalci su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skinuli kamere za video nadzor u Bošnjačkoj mahali, a u jednom trenutku uperili su oružje ka Srbima okupljenim na raskrsnici kod Tehničke škole, koja vodi ka tom naselju.

U Kosovskoj Mitrovici danas su počeli sa radom i prodavnice i ugostiteljski objekti.

U ostale tri opštine na severu Kosova i Metohije - u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku - nastavljaju se protesti Srba ispred opštinskih zgrada.

Zbog nasilnog upada takozvanih kosovskih specijalaca u sedišta tih opština 26. maja, Srbi se svakog dana okupljaju ispred zgrada svojih lokalnih samouprava, koje od 29. maja obezbeđuju vojnici Kfora.

Okupljeni Srbi zahtevaju od međunarodne zajednice i privremenih prištinskih institucija da se specijalci povuku iz zgrada opština i da se oslobode uhapšeni Dušan Obrenović i Radoš Petrović, koji se od 29. maja, tokom sukoba pripadnika Kfora i demonstranata nalaze u pritvorskoj jedinici u Gnjilanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Noć na severu KiM protekla mirno, nastavljaju se protesti Srba ispred opština

Izvor: 24sedam.rs, 14.Jun.2023

Hapšenje sportiste Miluna Luneta Milenkovića juče izazvalo je ogorčenost građana..Danas je situacija mirnija

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.