Nemačka nikada ne bi podržala nešto što je protiv interesa Kosova

Izvor: B92, 24.Nov.2023, 13:56

"Nemačka nikada ne bi podržala nešto što je protiv interesa Kosova"

Ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode izjavio da je jedna od obaveza Prištine za normalizaciju odnosa s Beogradom stvaranje Zajednice srpskih opština.

Nemačka nikada ne bi podržala nešto što je protiv interesa Kosova i protiv ustava Kosova", rekao je Rode u četvrtak na predavanju na Univerzitetu "Isa Boljetini" u Kosovskoj Mitrovici, piše Ljajmi.

Dodao je da je sada vreme za ispunjavanje obaveza, jer, kako je naveo, tek kada dodje do normalizacije može biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspeha tzv. Kosova u procesima integracija u Evropi.

Formiranje Zajednice srpskih opština predvidjeno je sporazumima iz 2013. i 2015. godine u okviru briselskog dijaloga Beograda i Prištine, ali Priština odbija da ispuni tu obavezu.

Nepoštovanje briselskog sporazuma bio je jedan od razloga što su Srbi napustili privremene prištinske institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.