Nekoliko stotina protestovalo u Prištini tražeći oslobadjanje Sulejmana Seljimija

Izvor: Beta, 19.Sep.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekoliko stotina protestovalo u Prištini tražeći oslobadjanje Sulejmana Seljimija

Nekoliko stotina gradjana protestovalo je danas ispred Palate pravde u Prištini zahtevajući oslobadjanje bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova i bivšeg ambasadora Kosova Sulejmana Seljimija.Učesnici protesta su isticali da je Seljimi "nezakonito i neopravdano" u zatvoru.Njegov advokat Tom Gaši je ocenio da je protivzakonito zadržavanje u zatvoru pet godina bez ikakve sudske presude."Prvo su osudjeni na nezakonit način, bez ijednog kredibilnog dokaza, samo da se ispune želje nekoga. Posle svih žalbi, Vrhovni sud Kosova je poništio u celosti sve presude još 11. juna i naložio ponovno sudjenje", kazao je Gaši.Seljimi je uhapšen 24. maja 2013. godine dok je obavljao funkciju ambasadora Kosova u Albaniji. Optužen, a kasnije osudjen na šest godina zatvora za izvršenje ratnih zločina tokom rata na Kosovu 1998. godine u predmetu "Drenica 1".Vrhovni sud Kosova je sve optužene u predmetima "Drenica 1" i "Drenica 2" vratio na ponovno sudjenje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Prištini protest za oslobađane bivšeg komandanata OVK

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Sep.2018

Nekoliko stotina građana protestovalo je u sredu ispred Palate pravde u Prištini zahtevajući oslobađanje bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i bivšeg ambasadora Kosova Sulejmana Seljimija, prenosi Beta. Učesnici protesta su isticali da je Seljimi "nezakonito i neopravdano" u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.