Nacionalna šizofrenija i pretnje ratom zbog šaljive fotografije srpske i albanske misice

Izvor: Luftika.rs, 28.Okt.2021, 15:11

Nacionalna šizofrenija i pretnje ratom zbog šaljive fotografije srpske i albanske misice

Nivo šizofrenije, međunacionalona mržnja, ksenofobija i paranoja dostiže neslućene visine, rat je tu na vratima, osvajanje, invazija, herojstvo, odbrana, napad, ura, ojha… Ništa od ovoga, već je novi prepumpani medijski balon nastao zbog fotografija naše misice Valentine Petrović sa misicama iz Albanije i tzv. Kosova. Eto, toliko je bilo dovoljno da se pokrene okidač na idiotskim prstima dežurnih trovača javnog mnjenja.
Naslovi u srpskim tabloidima predstavljaju linč ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << na našu misicu, već na svaku mladu osobu koja odbija da mrzi bilo koga samo zbog nacionalne pripadnosti. Valentina je u društvu svojih koleginica pokazala simbol dvoglavog orla, navodno nacionalnog simbola Albanije iako se dvoglavi orao nalazi i na srpskom, crnogorskom ili ruskom grbu.
Dve Albanke su uzvratile istom merom, pokazavši tri prsta na drugim fotografijama, ali je ova bezazlena priča došla do nivoa esencijalnog nacionalnog pitanja. U osudama se takmiče i srpski i albanski mediji, kao da zaista nemaju druge teme za pisanje.
Dok albanski mediji „skandaloznim“ ocenjuju postupak svoje misice, srpska takmičarka se zbog svog ponašanja izvinjavala čitavoj naciji objašnjavajući šta se iz njenog ugla događalo u Egiptu.
– Želim da se javno izvinim zbog svojih nepromišljenih postupaka svom narodu i svojoj državi. Kada smo došli ovde, predstavnice Kosova i Albanije su imale poglede usmerene ka meni koji nisu bili prijatni. One su konstantno želele da budu u mom društvu, da se druže sa mnom, a kako sam ja odgajana da nemam predrasude, prihvatila sam njihovo društvo. Svi su mi govorili da se čuvam i da povedem računa, ali uplela sam se u njihovu igru i takozvanu divnu energiju, prijateljsku nastrojensost i zaboravila sam šta su mi svi govorili.
Printscreen / K1 Na jednoj od fotografija poziraju srpska misica Valentina, Besa Ćitaku kao predstavnica tkz. Kosova, predstavnica Crne Gore Una Mugoša i Frontina Gaši mis Albanije. Optužuje Valentina, nakon svega, mis Albanije i takmičarku takozvanog Kosova za manipulaciju i smišljenu podvalu.
– Sada sam sigurna da je to bila zamka i da je to smišljeno. Kada su osvanule naše slike sa tri prsta, one su me blokirale, ugašen mi je instagram-profil, a one su stalno objavljivale naše slike sa dvoglavim orlom da ispadne da smo se samo tako slikale.  Proživljavam pakao, prete mi. Bajka koju sam živela postala je katastrofa – izjedala se u svom video obraćanju Valentina Petrović ogrnuta srpskom trobojkom.

U njenu odbranu stala je i Vesna De Vinča direktorka agencije “Miss Yu” koja će zbog ogromnog pritiska i neugodne situacije Valentinu povući sa takmičenja.
– Tragičan je taj medijski ‘topli zec’ kroz koji su sve tri prošle. Ja sam u veoma nezahvalnoj ulozi i Valentinu Petrović ću povući sa takmičenja Mis Interkontinental, a to je i ona htela. Ona nije sposobna da se takmiči, u teškom je bedaku. Morala je da bude koncentrisanija. Mi vodimo računa, mi smo državotvorna kompanija iako nismo na budžetskom finansiranju. Mnogo joj je teško. Ugašen joj je instagram-profil i stižu joj preteće SMS poruke od Albanaca – kazala je De Vinča.
Ona je iskoristila gostovanje na televiziji K1 da govori i o nacionalnim simbolima.
– Imaju ga na grbovima i braća Crnogorci i Rusi, ali su ga Albanci preuzeli i napravili svoj, crni. Važno je i to da se zna. Albanski lobi je aktivan i u našoj sferi – poručila je ona.
Zbog pisanja režimskih tabloida reagovao je i otac Valentine Petrović nepotrebno se pravdajući nacionalistički osuđujućoj javnosti kako njegova ćerka dolazi iz četničke porodice.
– Ona dete pojma nema, nesvesno je to uradila, nije razmišljala, to je sad jedna katastrofa. Moja Valentina je vrlo srpski nastrojena, kad moram ovako da kažem, a moram da bi je razumeli. Dakle, mi slavimo slavu Svetog Nikolu, to je naša tradicija, vodicu svetimo u kući, tata joj ima stotinu fotografija ispod četničke zastave, znači, mi smo jedna normalna srpska porodica – kazao je Petrović, a potom dodao da je on sam išao u rat za srpski narod, te da niko nema prava za ovakve stvari da sumnja u nacionalnu posvećenost njegove porodice.
– Valentina me nazvala, plačući na telefon, govoreći mi: ‘Tata, šta sam uradila’, a ja sam joj rekao: ‘Sine, uradila si nešto što nije trebalo.’ Ja sam prvi poludeo kad sam video, ja sam bio u ratu, ako je iko za ovu zemlju dao, ja sam. Ovo je katastrofa po dete, ja sad moram nju psihički da sredim. Ovo je potpuno jedan bezazlen slučaj, ona je rođena u srpskoj porodici, čačanskoj, završila je osnovnu školu i gimnaziju u Čačku, zar treba decu da opterećujemo u ova vremena takvim stvarima. To je sve bezazleno, to su sve devojke u pitanju, nema razloga da se tu svoja zemlja dovodi u pitanje, naopako stvarno – istakao je otac naše misice.
Printscreeen / K1 Koliko je ova priča otišla predaleko svedoči i izjava albanske misice Frontine Gaši koju su naši mediji pojurili za izjavu. Ona je demantovala optužbe Valentine Petrović rečima da nju niko nije naterao da pokazuje simbol dvoglavog orla, te da ih je ona zamolila da se nakon toga fotografišu i sa tri podignuta prsta.
– Ona je htela da pokaže znak dvoglavog orla, svojom voljom, a onda nas je zamolila  da napravimo sliku sa tri prsta, jer je u Srbiji bilo mnogo vesti  da je ona pokazala znak Albanije. Bila je toliko tužna, plakala je sve vreme. Bilo nam je žao i samo smo želele da joj pomognemo, pa smo to i učinile – rekla je Frontina za Telegraf.
Potpuno je neverovatno kako funkcioniše pažnja medija u vremenu nezapamćene cenzure i jednoumlja koje očigledno ne važi više samo za ovdašnje prilike. Potencira se lažni skandal za skretanje pažnje oba naroda sa realnih problema, zbog glupavih i bezazlenih fotografija nasmejanih devojaka. Prava stvar bi bila da su zajedno poslale poruku koliko su maloumni svi zlotvori koji se nazivaju ljudima i koji su ih osudili zbog ovoga, a ne, kao što se i dogodilo, da potpadnu pod uticaj manijaka koji uređuju popularne medije po Srbiji i Albaniji.
Nisu imale hrabrosti, mudrosti i zrelosti za tako nešto, već su ih umesto izdizanja iznad situacije do nogu dotukli kompleksi okoline zadojene mržnjom. One su žrtve u ovoj priči, a njihova podeljenost je odraz ljudske slabosti. Čuvenu floskulu “mir u svetu” će misice ove godine morati da transformišu u novu poruku – ljubav i solidarnost.
Ruku na srce, pravim muškarcima ne bi smetalo da li ga lepotice pozdravljaju sa tri prsta ili ukrštenim palčevima, tako da bi šaljivo objašnjenje čitave pompe moglo da se pronađe u ženskoj sujeti. Šalu na stranu, ostavite ih na miru, ne pravite vesti od nebuloza i prestanite da svakodnevno radite na deljenju ljudi.
Uklete YU Misice: Lepota je bila njihova zla kob

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.