Na Kosovo se nikad neće primeniti model Južnog Tirola

Izvor: B92, 05.Maj.2019, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Na Kosovo se nikad neće primeniti model Južnog Tirola"

Priština -- Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači rekao je da ni u kakvim okolnostima neće dozvoliti da se za rešenje Kosova upotrebi model Južnog Tirola

Tači je izjavio da neće dozvoliti da se na Kosovo primeni model dvojnog suvereniteta, Republike Srpske ili Zajednice srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima.

On je za RTV Dukađin rekao i da u dijalogu sa Beogradom želi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ispravi "istorijsku nepravdu kada je reč o pridruživanju Preševske doline Kosovu", prenosi Telegrafi.

Tači je kazao i da je pre sastanka u Parizu u julu zatražio sastanak u Vašingtonu, jer smatra da su pisma predsednika Donalda Trampa vodič za pronalaženje rešenja između Beograda i Prištine, što, kako kaže, nije video ni kod jednog evropskog lidera.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači: Ni model Južnog Tirola, ni ZSO sa izvršnim ovlašćenjima

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2019

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači izjavio je da ni u kakvim okolnostima neće dozvoliti da se za rješenje Kosova upotrijebi model Južnog Tirola, dvojnog suvereniteta, Republike Srpske ili Zajednice srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.