NP Otadžbina sa KiM poziva na bojkot šiptarskih kvazi-izbora

Izvor: KMnovine.com, 13.Feb.2021, 21:36

NP ''Otadžbina'' sa KiM poziva na bojkot šiptarskih kvazi-izbora

NP ''Otadžbina'' sa KiM poziva na bojkot šiptarskih kvazi-izbora Poziv predsednika Srbije Srbima na Kosovu i Metohiji da izađu na separatističke izbore koje je raspisala Priština predstavlja drastično kršenje Ustava Republike Srbije i najgori vid nacionalne izdaje urađen u režiji Aleksandra Vučića.




Simbolike radi, sve se to dešava na dan državnosi Srbije što je samo još jedno u nizu poniženja koje predsednik čini svojoj zemlji. >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Da bi prikrio ovu izdaju predsednik institucije u Prištini naziva "pokrajinskim" i "privremenim" iako su to klasične separatističke institucije.

I ne samo to. Predsednik Srbije poziva i one Srbe koji su pod pritiskom terorista UČK napustili južnu srpsku pokrajinu, a njih je više od 200 hiljada, da i oni učestvuju na ovim izborima. Neviđeno političko licemerje.


Od Srba se zahteva da posle nezapamćenog egzodusa, uzurpacije njihove privatne imovine, treba još svojim izlaskom na separatističke izbore da legalizuju i legitimizuju još jednu albansku državu na Balkanu.
Izlaskom na separatističke izbore Srbi su onda u obavezi i da poštuju sve mere i zakone koje separatistička vlast određuje u južnoj srpskoj pokrajini. Primera radi, u vreme pandemije kovidom 19 Srbi su u obavezi da poštuju i policijski čas i sve druge mere koje određuje vlast u Prištini a ne ona u Beogradu. Takođe, ne mogu da se vakcinišu u mestu gde žive već to morajau da čine van teritorije Kosova i Metohije kako ne bi negirali državnost samoproglašene republike Kosovo.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Republike Srbije da su Albanci 12 godina bojkotvali sve srpske izbore, i paralmentarne, i lokalne, i predsedničke da bi došli do političke pozicije koju danas imaju.







Aleksandar Vučić laže i obmanjuje Srbe sa KiM da će svojim izlaskom na sepratističke izbore bolje da žive. Za ovih osam godina kako po preporuci predsednika Srbije učestvuju na sepratističkim izborima Srbi nikakvog boljitka nisu videli. Nema povratka interno raseljenih, Srbi se i dalje napadaju i nad njima vrši nasilje, a broj Srba koji napušta svoj zavičaj je sve veći. Kada je prošli put Aleksandar Vučić pozivao Srbe da izađu na sepratističke izbore to je objašnjavao time da oni svojim glasovima mogu da spreče formiranje vojske Kosova. Srbi u skupštini i vladi Kosova ne da nisu sprečili nastajanje ove paramilitarne formacije nego su čak i glasali da ona može da učestvuje u mirovnim misijama širom sveta.

Aleksandar Vučić poziva Srbe još i da glasaju za „Srpsku listu“. Ali to nije srpska već kvislinška lista jer ona potpomaže u okupaciji jednog dela teritorije Srbije. Sigurno je da će jednog dana članovi te „Srpske liste“ morati da odgovaraju pred zakonom zbog krivičnog dela nacionalne veleizdaje. Ono što čudi je to što su svi oni sa Kosova i Metohije i ne samo da žmure nego čak i učestvuju u oblikovanju samoproglašene republike Kosovo. Aleksandra Vučića Kosovo ne dotiče koliko lanjski sneg. Nastao ispod šatora bosanskih aga i begova on prezire kosovsku epopeju i divi se junaštvu cara Murata što je u više navrata izjavljivao. Predsednik „Srpske liste“ Goran Rakić vatrogasac iz vučitrskog sela Slatina koje su napustili svi Srbi i u koje se nijedan u ovih 20 godina nije vratio kaže da Srbi nikada ne bi izašli na izbre koje raspisuje Priština. Međutim, Srbi se odazivaju pozivu svog predsednika što na delu pokazuje da onaj koji je dužan da štiti Ustav Republike Srbije on ga prvi gazi.

Ono što je bizarno u celoj ovoj političkoj situaciji jeste i poziv Ivice Dačića i Branka Ružića Srbima na Kosovu i Metohiji da izađu na sepratističke izbore i da glasaju za „Srpsku listu“. Posle ovog poziva sigurno je da se Slobodan Milošević prevrće u grobu. Prevrće iz razloga jer njegovi naslednici na ovako besprizoran način skrnave njegovo zdušno zalaganje za jedinstvenu Srbiju.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ po ko zna koji put u ovih 9 godina vladavine Aleksandra Vučića poziva Srbe iz južne srpske pokrajine da bojkotuju sepratističke izbore. Zbog naših potomaka i naših predaka nemamo pravo da se odričemo teritorije za koju su oni mnogo puta životom plaćali. I mnogo će vode proteći i Savom i Dunavom, i Ibrom i Moravom ali Srbija u svojoj istoriji većeg izdajnika od Aleksandra Vučića neće imati.






Kosovska Mitrovica
10.02.2021. godine


Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“









* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Srpski narod sa KiM moli ''Srpsku listu'' da ne govori u njegovo ime - KM NovineSrpski narod sa KiM moli ''Srpsku listu'' da ne govori u njegovo ime #Vučić #Izjava #Izdaja #Kosovo #Metohija "Srpska lista" jeste i može da bude pozvana da pruži podršku Vučiću ali to nije niti može da bude u slučaju podrške bilo kom srpskom nacionalnom interesu jer je upravo sila koja se tim interesima suprotstavlja sa najvećom rušilačkom snagom!


PROČITAJTE JOŠ:   
NP ''Otadžbina'': Glavna opasnost za južnu srpsku pokrajinu krije se u liku predsednika Srbije - KM NovineNP ''Otadžbina'': Glavna opasnost za južnu srpsku pokrajinu krije se u liku predsednika Srbije #Lavrov #Vučić #Kosovo #Metohija #Reyolucija #Reyolucija1244 #Izdaja #Beograd Poseta Sergeja Lavrova Beogradu razbila je iluzije Aleksandra Vučića da će Moskva da prihvati nezavisnost samoproglašene republike Kosovo. Bilo celovitog, bilo kroz formu razgraničenja sa Srbijom.


PROČITAJTE JOŠ:   
NP ''Otadžbina'': Aleksandar Vučić nikada nije bio protiv osnivanja ''vojske Kosova'' - KM NovineNP ''Otadžbina'': Aleksandar Vučić nikada nije bio protiv osnivanja ''vojske Kosova'' Ne treba biti mnogo pametan i ne zaključiti da je formiranje „vojske Kosova" ostvareno u skladu sa dogovorom Hašima Tačija i Aleksandra Vučića. Iako se skoro godinu dana unazad nagoveštavalo iz Prištine da će doći do formiranja vojske Kosova Beograd je ćutao.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju


Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.