Misija OEBS: Kosovo pojačalo podršku povratnicima

Izvor: Blic, 09.Jan.2014, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija OEBS: Kosovo pojačalo podršku povratnicima

Kosovske institucije na lokalnom i centralnom nivou od 2011. godine postigle su značajan napredak i pojačale podršku povratnicima, navodi se u danas predstavljenom izveštaju Misije OEBS-a na Kosovu.

"Pohvaljujem posvećenost kosovskih institucija procesima repatrijacije i reintegracije, što je očigledno na osnovu nastavljene dodele znatnih ljudskih i finansijskih resursa", istakla je zamenica šefa Misije OEBS-a Paivi Nikander prilikom predstavljanja izveštaja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ona je pozvala sve koji su uključeni u ovaj proces, naročito opštine, da potraže repatrirana lica, prikupe neophodne podatke i sačine bazu podataka koja će poboljšati efikasnost projekata za reintegraciju.

"Reintegracija se tiče osnovnih ljudskih prava, prava na smeštaj i stambeno zbrinjavanje, civilnu registraciju, posao, obrazovanje i zdravstvenu negu i niko ne treba da bude lišen ovih prava zbog nedostatka informacija", rekla je ona.

Izveštaj je zasnovan na redovnim aktivnostima nadgledanja ovog procesa od strane misije OEBS-a na Kosovu i predstavlja nastavak ranijih izveštaja iz 2009. i 2011. godine.

U njemu se nude analize i preporuke namenjene institucijama na centralnom i lokalnom nivou kako da odgovore na utvrđene izazove.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.