Mihajlovićeva: Potezi Ppištine, poziv na sukobe protiv Srba

Izvor: RTS, 22.Nov.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Potezi Ppištine, poziv na sukobe protiv Srba

Uvođenjem trgovinskog rata protiv Srbije od strane vlasti u Prištini, kao i paljenjem robe proizvedene u Srbiji na Kosovu, Albanci pokazuju da, nažalost, nisu niti mogu da budu ozbiljan, pouzdan i kredibilan partner bilo kome u Evropi i svetu, kaže potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.
"Nove lomače na kojima gori roba proizvedena u Srbiji, zabrana promena kiseonika namenjenog bolnicama u srpskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sredinama i ponovno zveckanje oružjem, poruke su kojima Albanci pozivaju na nove sukobe protiv Srba", istakla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju resornog ministarstva. 

Istakla je da Vlada Srbije nikad neće ostaviti naš narod koji živi na Kosovu na cedilu, što je jasno istakao i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.
"Nema rešenja pitanja Kosova bez Srbije, kao što nema drugog rešenja za prevazilaženje najnovije krize koju su inicirale vlasti u Prištini od razgovora. Ogromna je odgovornost i na EU i zemljama koje podržavaju nezavisnost takozvanog Kosova da učine sve kako ne bi došlo do eskalacije sukoba. Srbija želi mir, želi razgovore i mirno rešavanje problema, ali će uvek pronaći način da zaštiti Srbe na Kosovu", istakla je Mihajlovićeva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

450 mil. EUR godišnji plasman - šta prodajemo na KiM?

Izvor: B92, 23.Nov.2018, 10:08

Uvođenjem trgovinskog rata protiv Srbije, Albanci pokazuju da, nažalost, nisu niti mogu da budu ozbiljan, pouzdan i kredibilan partner bilo kome.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.