Mediji: Kosovska vlada zabranila uvoz srpske robe na kojoj ne piše Republika Kosovo

Izvor: B92, 30.Maj.2020, 21:58

Mediji: Kosovska vlada zabranila uvoz srpske robe na kojoj ne piše "Republika Kosovo"

Kosovska vlada usvojila niz je mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na robi i pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo".

Kosovska vlada na elektronskoj sednici večeras je raspravljala o izmenama i dopunama Odluke o reciprocitetu i usvojila niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na robi i pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Bez posebne dozvole, na osnovu ove odluke, na KiM ne mogu da uđu vozila koja nose bilo kakvu srpsku robu.

Kako saznaje Kosovo Onlajn, Vlada Kosova je usvojila odluku da u trgovinskim odnosima sa Srbijom budu zabranjeni dokumenti na kojima nema oznake "Republika Kosovo" i koji nisu u skladu sa Ustavom Kosova.

Takođe, kosovska vlada naložila je Agenciji za hranu i veterinu da koristi ime i amblem Republike Kosovo na fitosanitarnim i veterinarskim sertifikatima.

Prema večerašnjoj odluci kosovske vlade, preduzeća iz Srbije moraju obezbediti ulaznu dozvolu za svako vozilo sa robom koje ulazi na Kosovo, a zahtev za dozvolu podnosi se Kancelariji za vezu Kosova u Srbiji, dopisom ili mejlom.

Inače, Vlada Kosova je 31. marta donela odluku o postepenoj primeni “reciprociteta” kao principa u odnosima sa Srbijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlada Kosova ZABRANILA UVOZ srpske robe na kojoj ne piše "Republika Kosovo"

Izvor: Blic, 30.Maj.2020

Kosovska vlada na elektronskoj sednici večeras je raspravljala o izmenama i dopunama Odluke o reciprocitetu i usvojila niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na robi i pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo". Bez posebne dozvole, na osnovu ove odluke, na Kosovo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.