Marko Đurić na Kosovu uprkos zabrani Prištine

Izvor: RTS, 15.Apr.2016, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Đurić na Kosovu uprkos zabrani Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić boravi na Kosovu i Metohiji uprkos tome što su mu vlasti u Prištini zabranile ulazak u pokrajinu.
Đurić je u izjavi novinarima u Leposaviću rekao da radi svoj posao normalno i da je o boravku na Kosovu i Metohiji obavestio međunarodne predstavnike.

"Nešto ne vidim ovde nikoga od tih koji su govorili o zabranama, ja sam na KiM, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radim svoj posao normalno. Nama je u interesu i mi ovde stvaramo uslove za život našeg naroda, nikome ne smetamo, želimo saradnju, želimo normalan život za sve ljude na KiM"”, rekao je Đurić.
Istakao je da se ponaša potpuno drugačije od onih koji misle da mogu da govore jezikom mržnje, jezikom sukoba i jezikom stvaranja problema na KiM.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovao je u Leposaviću podeli pomoći poljoprivrednicima na severu Kosova. Kancelarija za KiM je svojim sredstvima obezbedila 75 paketa lake poljoprivredne mehanizacije.
Đurić je rekao da će Vlada Srbije ove godine obezbediti poljoprivrednicima i novac za setvu i subvencije, kao i drugim delovima Srbije.
Đurić je dodao da je Vladi stalo da poljoprivreda na Kosovu živi i da se zemlja radi, jer je svako srpsko zdravo poljoprivredno domaćinstvo na KiM zdravo seme opstanka i ostanka na KiM.
Đurić nije jedini zvaničnik iz centralne Srbije kome su kosovske vlasti minulih dana zabranile ulazak na Kosovo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marko Đurić na Kosovu uprkos zabrani Prištine

Izvor: Blic, 15.Apr.2016

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić boravi danas na Kosovu i Metohiji uprkos zabrani ulaska u pokrajinu koje su izrekla vlasti u Prištini...Đurić je u izjavi novinarima u Leposaviću rekao da radi svoj posao normalno i da je o boravku na Kosovo i Metohiju obavestio međunarodne...

Nastavak na Blic...

Kosovska igranka sa zabranama za političare iz BG

Izvor: B92, 15.Apr.2016

Beograd -- Sve su češći slučajevi da se u jeku izborne kampanje srpskim političarima zabranjuje ulazak na Kosovo i Metohiju...I dok direktor vladine kancelarije Marko Đurić smatra da tako jedna strana samo stvara probleme za proces normalizacije odnosa, iz kosovske vlade poručuju - poštujte...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.