Mađarska povećava broj vojnika na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska povećava broj vojnika na Kosovu i Metohiji

Mađarska će poslati još najmanje 60 vojnika na Kosovo do narednog leta, izjavio je danas ministar spoljnih poslova te zemlje Peter Sijarto i dodao da se u misiji NATO na Kosovu trenutno nalazi 398 mađarskih vojnika.

On je to rekao nakon dvodnevnog sastanka ministara spoljnih poslova NATO-a u Briselu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i naglasio da će se mađarska kandidovati za komandnu poziciju KFOR-a na Kosovu nakon što naredne godine istekne mandat italijanskom komandantu, prenosi MTI.

Prema njegovim rečima, mađarski vojnici biće preraspoređeni iz mirovne misije UN na Kipru, a osim na Kosovo, dodatne snage biće poslate i u Avganistan, a ta veća uloga Mađarske u NATO misijama je u skladu sa obećanjem datom generalnom sekretaru te organizacije Jensu Stoltenbergu.

Govoreći o Makedoniji, on je rekao da je ta zemlja odavno trebala da postane članica NATO i da veruje da će, čim se završi proces oko promena imena te zemlje, proces pridruživanja NATO-u završiti sledeće godine.

"Isrtorija nam je pokazala da ukoliko postoje nerešeni problemi na zapadnom Balkanu, to dovodi do velikih problema. Bilo bi bolje izbeći

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska povećava broj vojnika na Kosovu

Izvor: Mondo, 05.Dec.2018

Mađarska će poslati još najmanje 60 vojnika na Kosovo do narednog leta...Foto: Tanjug/Sava Radovanović..To je izjavio danas ministar spoljnih poslova te zemlje Peter Sijarto i dodao da se u misiji NATO na Kosovu trenutno nalazi 398 mađarskih vojnika...On je to rekao nakon dvodnevnog sastanka ministara...

Nastavak na Mondo...

"Mađarska povećava broj vojnika na Kosovu"

Izvor: B92, 05.Dec.2018

Mađarska će poslati još najmanje 60 vojnika na Kosovo do narednog leta, izjavio je ministar spoljnih poslova te zemlje Peter Sijarto...On je dodao da se u misiji NATO na Kosovu trenutno nalazi 398 mađarskih vojnika...On je to rekao nakon dvodnevnog sastanka ministara spoljnih poslova NATO-a u Briselu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.