Ljilja nova premijerka Kosova?

Izvor: Mondo, 20.Feb.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljilja nova premijerka Kosova?

Predsednica političke stranke Alternativa i poslanica Skupštine Kosova Mimoza Kusari Ljilja mogla bi da bude nova premijerka Kosova, priča se u političkim i krugovima analitičara na Kosovu.

Foto: MONDO/YouTube/printscreen

Ona bi mogla da bude premijerka tehničke vlade koja bi mogla biti formirana u slučaju izglasavanja nepoverenja tzv. vladi premijera Ramuša Haradinaja.

Portal “Gazeta Blic” saznaje da je Ljilja dobila zeleno svetlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vladajuće Demokratske partije Kosova kao mogući premijer.

Dačić: Razgraničenje je zvanična ponuda Albancima

Prema istim, neimenovanim izvorima portala, ta tzv. vlada bila bi do jeseni, do kada bi trebalo da budu okončan dijalog sa Srbijom.

Kusari Ljilja je u subotu na konferenciji za medije izjavila da treba formirati tehničku vladu.

Ona je za portal izjavila da nema ničega konkretnog niti da je o tome razgovarala sa bilo kim iz DPK.

Kusari Ljilja je u drugom mandatu Vlade Hašima Tačija, 2010-2014 bila zamenica premijera zadužena za ekonomska pitanja i ministarka za trgovinu i industriju, posle čega je izabrana za gradonačelnicu Đakovice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.