Mimoza Kusari Ljilja mogući kandidat za premijera tehničke vlade Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2019, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mimoza Kusari Ljilja mogući kandidat za premijera tehničke vlade Kosova

U političkim i krugovima analitičara na Kosovu su prisutne špekulacije da bi predsednica političke stranke Alternativa i poslanica Skupštine Kosova, Mimoza Kusari Ljilja mogla biti premijer tehničke vlade koja bi mogla biti formirana u slučaju izglasavanja nepoverenja vladi premijera Ramuša Haradinaja.

Portal “Gazeta Blic” saznaje da je Ljilja dobila zeleno svetlo vladajuće Demokratske partije Kosova kao mogući premijer.

Prema istim, neimenovanim izvorima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << portala, ova bi vlada vodila zemlju do jeseni, do kada bi trebalo da budu okončan dijalog sa Srbijom i zemlja se pripremila za prevremene parlamentarne izbore.

Kusari Ljilja je u subotu na konferenciji za medije izjavila da treba formirati tehničku vladu.

Ona je za portal izjavila da nema ničega konkretnog niti da je o tome razgovarala sa bilo kim iz DPK.

Kusari Ljilja je u drugom mandatu Vlade Hašima Tačija, 2010-2014 bila zamenica premijera zadužena za ekonomska pitanja i ministarka za trgovinu i industriju, posle čega je izabrana za gradonačelnicu Đakovice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mimoza Kusari Ljilja mogući kandidat za premijera tehničke vlade Kosova

Izvor: Danas, 20.Feb.2019

U političkim i krugovima analitičara na Kosovu su prisutne špekulacije da bi predsednica političke stranke Alternativa i poslanica Skupštine Kosova, Mimoza Kusari Ljilja mogla biti premijer tehničke vlade koja bi mogla biti formirana u slučaju izglasavanja nepoverenja vladi premijera Ramuša Haradinaja. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.